GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen plekjes in Brisbane

10 verborgen plekjes in Brisbane

Wanneer je van de populaire toeristenpaden afwijkt en niet een ‘must-do’ lijst van TripAdvisor gebruikt, zul je Brisbane op een hele verrassende manier leren kennen. Beleef Brisbane als een echte local en drink een latte bij dat minder bekende koffietentje of eet bij die lekkere foodtruck. En last but not least, ga naar de toffe evenementen dat Brisbane te bieden heeft. Met onze 10 tips leer je de verborgen plekjes van Brisbane kennen!

1. Speel zwerkbal

In Brisbane vind je een hele actieve zwerkbalclub! Namelijk, de QUT Lycans Quidditch Club. Deze club is toegankelijk voor iedereen, leeftijd en ervaring spelen geen rol. Ze organiseren elke week trainingen, toernooien, sociale evenementen en zelfs een kerstgala. Waar kan je ze vinden voor een potje zwerkbal? Ze spreken altijd af in de City of Botanic Gardens, dus kies een bezem, pak een stuk slurk en let goed op die gouden snaai! Lets gooo.

2. Wandering Cooks

Heb je zin om de spannenste cultinaire revolutie van de stad te proeven? Ga dan naar Wandering Cooks in Zuid-Brisbane! Hier vind je een collectief van lokale, experimenterende chef-koks en boeren die ondersteuning bieden aan maatschappelijk verantwoorde start-ups. Ook werken ze mee aan het maken van uitstekende ambachtelijke producten. Alle streetfood-keukens zijn elke dag van de week geopend dus je kunt genieten van vele verschillende maaltijden: van Italiaans en Arabisch tot plantaardige maaltijden en biologische granola.

3. John Mills Himself

John Mills Himself klinkt in de eerste instantie niet als de meest hippe plek om naartoe te gaan, maar niets is minder waar. Het is een echte aanrader!
Dit café is de perfect weggestopte plek om ’s ochtends je caffeïneshotje te halen en ’s avonds met vrienden bij te kletsen boven een glas wijn. Het leukste is dat je hier lokale, ambachtelijk koffie, gebakjes en broodjes kunt vinden. Jummie!

4. Underground Theater

Echte cultuurliefhebbers mogen het Underground Theater echt niet missen! Deze bijzondere plek ligt 6 meter onder de grond en werd eind 19e eeuw aangelegd als belangrijkste waterbron van de stad. Tachtig jaar geleden werden ze stilgelegd en werd het water weggepompt. Na een grote renovatie werd de ondergrondse ruimte heropend in 2014. Super tof! Dankzij de akoestiek in Spring Hills Reservoirs is het nu een van de meest bijzondere plekken voor opera, theater en andere podiumkunsten.

5. The Pancake Manor

Sinds 1979 serveert The Pancake Manor ieders favoriete ontbijt in een van de mooiste historische gebouwen van de stad. Ooit stond het beter bekend als St. Luke’s Cathedral. Dankzij het prachtige metselwerk, het oude houten dak en de hoge bogen is deze knusse eetgelegenheid heel anders dan welke andere brunchplek in de stad dan ook. Je vindt hier op de menukaart zelfs een aantal vegan- en glutenvrije pannenkoeken! Dit gaat natuurlijk samen met allerlei soorten toppings:  van vers fruit en chocoladesaus tot spek en ei.

6. North Stradbroke Island

Ale je je in Brisbane bevindt is North Stradbroke Island de perfecte plek voor een zalige dagtrip of een weekendje weg. Deze plek is bij de locals ook wel bekend als ‘Straddie’ en is te bereiken op slechts een kore veerboottocht. Het eiland heeft een rijke, interessante Aboriginal-geschiedenis. Verder vind je in het water rondom het eiland allerlei facinerende zeedieren, waardoor snorkelaars en duikers hier maar al te graag komen. Kom je in de wintermaanden? Dan worden er boottochten georganiseerd om walvissen en dolfijnen te spotten!

7. The blue Room Cinebar

The Blue Room Cinebar biedt de Brisbanites een super toffe cinema ervaring. Je hoeft hier geen snoep en chocola stiekem binnen te smokkelen: deze cinema is voorzien van een bar en een restaurant.  Je wordt zelfs aangemoedigd om eten en drinken te bestellen vanuit je bioscoopstoel. Geniet van de nieuwste films onder het genot van een verse pizza en een koud biertje, gevolgd door een warme brownie of een ijsje. Wie wilt dat nou niet?

8. Spring Hill Baths

De Spring Hill Baths zijn gebouwd in 1886 en een van de oudste zwembaden op het zuidelijk halfrond. Als je op zoek bent naar een plek om af te koelen, zijn deze historische baden de perfecte plek voor een chique stadse duik. Het overdekte zwembad is helemaal gerenoveerd, maar nog altijd omringd door ouderwetse Victoriaanse kleedhokjes met felgekleurde deuren.

9. Tan Thanh Vietnamese

Heb je zin autenthiek Vietnamees eten? Neem dan een boezoekje aan Tan Thanh. Dit kleine restaurantje is te vinden in de wijk Iniala, op slechts een steenworp afstand van de Aziatische supermarkten en bruisende markten vol door specialisten geïmporteerde ingrediënten. Locals zijn zot op dit restaurantje vanwege de zalige soep en snelle service. Je betaald ook nog eens een prima prijs! En.. het is de perfecte plek om een instagram waardige foto te maken.

10. West End Fire Festival

Pak een picknickkleed en ga naar Orleigh Park aan de rivier om tijdens het maandelijkse West End Fire Festival de volle maan te vieren. Op deze gratis, door de gemeenschap georganiseerde avond kun je heerlijk eten bij lokale foodtrucks. Ook is er entertainment in de vorm van onder andere elektronische muziek, vuurdansers en drumcirkels.

Ook naar Brisbane?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer