Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Dag nazomer, hallo herfst: 6 citytrips

Dag nazomer, hallo herfst: 6 citytrips

Ben je ook triest dat de (na)zomer definitief voorbij is en de herfst alweer zijn intrede heeft gedaan? Geen nood, want het najaar is hét ideale moment om een nieuwe stad te ontdekken! Het is simpelweg nergens zo druk als in de zomer (yay voor lagere prijzen!) en hoewel het misschien kouder wordt, is het in veel steden nog steeds goed vertoeven. We hebben een lijst samengesteld van zes herfst citytrips die jouw herfstdip als sneeuw voor de zon zal laten verdwijnen. Al zijn dat natuurlijk lang niet de enige!

1. Parijs

“Parijs is altijd een goed idee” – Audrey Hepburn

Parijs wordt door kenners ook wel de lichtstad genoemd (La Ville Lumière). Niet alleen vanwege de belangrijke rol die de stad speelde in het tijdperk van de Verlichting, maar ook om de prachtig verlichte straten en boulevards. Die maken de stad tot een van de meest romantische ter wereld. Het najaar is de perfecte periode om al die lichtjes met eigen ogen te bekijken. Waarom neem je niet iemand mee naar de uitkijkplek vlak voor de Sacre Coeur in Montmartre? Het is een ontzettend romantische locatie en je vindt hier het beste uitzicht van de stad, met de Eiffeltoren als stralend middelpunt.

2. Rome

“Doe in Rome wat de Romeinen doen”– uitdrukking

De lokale cultuur in Rome draait om eten, eten en nog eens eten, zeker in het najaar. Denk maar eens aan het eekhoorntjesbrood en de truffels, druiven en olijven die in alle buurt-trattoria te koop zijn. Er is geen beter seizoen denkbaar om in de Italiaanse hoofdstad aan tafel te gaan. Het historische Romeinse stadshart staat vol markten, waarvan Campo de’ Fiori misschien nog wel de beste is. Je vindt hier seizoensproducten zoals artisjokken, kastanjes en pompoenen, en dat alles voor een traditioneel Romeins prijsje.

3. Londen

“Wie moe is van Londen, is levensmoe” – Samuel Johnson

Wat is het allerbeste wat je kunt doen als het buiten guur wordt en de bomen hun bladeren verliezen? Logisch: nestel jezelf op de bank met een goed boek, wat scones met jam en een kopje thee of warme chocolademelk. En wat is de beste plek ter wereld om dat te doen? Londen, natuurlijk! De Britse hoofdstad staat zo’n beetje symbool voor de beroemde ‘afternoon tea’-traditie. Om je planning wat makkelijker te maken, vind je hier een handige lijst met de leukste hotspots van Londen voor een high tea.

4. New York

“Waarom is het najaar in New York zo uitnodigend?” – Vernon Duke

Als de temperatuur in New York City daalt, is het culturele leven in de Big Apple net een beetje warmgedraaid. Er zijn genoeg Broadway-shows en concerten om naartoe te gaan. En dan hebben we het nog niet eens over al het heerlijke eten, het geweldige winkelen en het (bijna) niet te evenaren nachtleven. Word je na verloop van de tijd moe van alle indrukken van de stad? Na een korte treinrit sta je al in upstate New York, waar de lucht helder is, de hemel blauw en het landschap dit jaargetijde de prachtigste rode, gele, oranje en gouden tinten heeft aangenomen. Bezoek een boerenmarkt of ga appels plukken. Of beter nog: laat iemand anders de appels plukken terwijl jij een geurige Amerikaanse appeltaart proeft, vers uit de oven!

5. Toronto

“Toronto is thuis en er is niets zo fijn als thuis” – Ellen Wong

En nóg betere plek om het prachtige Noord-Amerikaanse najaar te beleven dan upstate New York? Die vind je net ten noorden van de Canadese grens (het land dat niet voor niets een esdoornblad als nationaal symbool heeft!). Toronto ligt aan de oever van Lake Ontario en heeft geweldige parken waarin je mooie, lange wandelingen kunt maken. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is voor natuurliefhebbers, liggen de Niagara-watervallen slechts op anderhalf uur rijden afstand…

6. Sydney

“Wie niet meer droomt, is reddeloos verloren” – uitdrukking van de Aboriginals

Kun je ECHT niet wennen aan het najaarsweer? Mis je je zongebruinde huid te veel? Ga dan maar gewoon naar de andere kant van de wereld, waar de lente in al haar kracht is losgebarsten en de zomer voor de deur staat: Sydney. Het is de perfecte stad om te leren surfen en een paar dagen (of weken) alle pracht en heerlijkheden te ontdekken die deze geweldige stad te bieden heeft. En misschien wil je ook wel de outback ontdekken met je vrienden.

 

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen