GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De 8 beste steden voor foodies

De 8 beste steden voor foodies

Als je op reis gaat of in het buitenland woont of studeert, is jezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Je ontdekt een nieuw land, de geschiedenis, de mensen en gewoonten en ziet, voelt en proeft alles om je heen. Aangezien eten en drinken zo’n belangrijk onderdeel van ons leven is, mag het geen wonder heten dat veel van wat je leert over een nieuw land met de lokale keuken te maken heeft. We hebben acht van onze favoriete steden voor de echte foodies onder ons op een rijtje gezet. Buen provecho!

1. MELBOURNE

In de foodhoofdstad van Australië vind je maaltijden vanuit de hele wereld. Dankzij de rijke immigratiegeschiedenis van de late negentiende en begin twintigste eeuw vind je hier de beste smaken van Europa, Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Ga naar Londsdale Street om onweerstaanbare Griekse hapjes te proeven, naar Lygon Street voor Italiaanse snacks of bezoek de oudste Chinese buurt van Australië in en rondom Little Bourke Street, waar sommige eettentjes al in 1860 hun deuren openden.

2. BERLIJN

Voor veel culinaire reizigers is curryworst hét symbool voor de de eetcultuur van Berlijn, en de strijd om de beste Berlijnse curryworst wordt gevoerd tussen Curry 36 in Kreuzberg en Konnopke Imbiss in Prenzlauer Berg. Maar vergeet de vele fantastische eettentjes met gerechten uit Turkije en de rest van het Midden-Oosten niet. Ga ook zeker naar de Türkischer Markt, een Turkse voedselmarkt voor verse producten, kruiden en Turks brood. Bovendien zijn in Berlijn een paar van ’s werelds hipste (en goedkoopste!) restaurants gevestigd, van Vietnamese burgertentjes tot fantastische Aziatische fusioncafés.

3. MADRID

Spanjaarden houden van eten. En terecht: alles smaakt hier verrukkelijk! Madrid is bovendien de voedselhemel voor je smaakpapillen. Proef na de verplichte tortila Española en churros con chocolate eens een cocido madrileño (hartige stoofpot), een bocadillo de calamaris (gefrituurde inktvis op knapperig brood) en maaltijden met bacalao (gezoute kabeljauw). Trakteer jezelf ’s avonds of in het weekend op tapas aan La Cava Baja of La Cava Alta, twee straten vol bars en restaurants in de wijk La Latina.

4. ROME

De Italiaanse keuken is zonder twijfel een van de populairste ter wereld. Ga je als food lover naar Italië, dan mag een reis naar de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Bestel eens pizza bianca, fiori di zucca (courgettebloemen), carbonara (ga naar Da Danilo of Roscioli in het stadscentrum) en typische Romeinse pizza (begin je zoektocht naar de allerlekkerste pizza’s bij Prati’s Pizzarium). Wil je graag iets eten op een plek buiten de gebaande paden, ga dan naar de wijken Testaccio en Trastevere. Bezoek in Rome zeker ook de markten, waaronder de Trastevere-vismarkt.

5. SEATTLE

Seattle ligt pal naast het prachtige Puget Sound en lokt toeristen met verse vis, koffie, kersen, barbecues en internationale lekkernijen. De meeste locals zullen je aanraden om in elk geval schelpdieren (mosselen, kokkels en oesters) te proeven, dus sluit op Pike Place Market achteraan in de rij voor een kop gebonden mosselsoep of een bord heerlijke oesters bij The Walrus and the Carpenter (4743 Ballard Ave). Andere delicatessen die je maag bovendien goed vullen zijn pulled pork-burgers, kip en wafels.

6. DUBLIN

Het smaakvolle eten, het zoete accent van de locals en de prachtige groene heuvels maken Dublin tot een heerlijke plek. Wat kun je verwachten? Denk aan comfort food zoals saucijzenbroodjes en fish & chips (kabeljauw), oesters en Guinness, soda bread, zwarte pudding en Ierse eigenaardigheden zoals zeezout-ijs! Ga in Dublin op zondag relaxed brunchen bij het Pepperpot Café (in het Powerscout Town House) en slenter naar Hatch Sons of de Pig’s Ear om wat typisch Iers voedsel te ontdekken. Heb je een halve dag over? Neem de trein naar Howth en eet een kakelverse tapas-achtige vismaaltijd in het restaurant Octopussys. Met een pint of drie (of een pot thee!) sluit je je dag op een heerlijke manier af.

7. TOKIO

Vers, lekker en artistiek: Japans eten staat bovenaan de bucketlist van heel veel foodies. Waar je ook bent in Tokio: overal vind je heerlijk eten op een steenworp afstand. Van sushi tot unagi, tempura, shabu-shabu en andokonomiyaki: het wordt nog lastig kiezen. Ga eens voor ramen (eiernoedels) op Ramen Street op het razend populaire station van Tokio, of bestel wat yakitori-snacks in de eetstalletjes bij Yarakucho. Wil je iets avontuurlijkers? Onverschrokken reizigers kunnen hun hart ophalen bij de tonijnveilingen en visrestaurants bij de markt Tsukiji Shijo.

8. LIMA

Ga jij als culi-fan naar Zuid-Amerika? Laat je verleiden door Peru! Bezoek de kustplaats Lima voor savorceviche (gesneden rauwe vis in citroensap, geserveerd met chili, zoete aardappel en witte maïs) en nikkei (Peruaans-Japanse fusion). Daarna kun je andere Peruaanse delicatessen proeven zoals tacu–tacu, lomo salteado, ají de gallina en causa. Zin in vis? Schuif aan bij La Red (Avenida la Mar, Miraflores) of Puto Azul (Avenida Primavera, Surco). En overheerlijke Italiaanse fusion krijg je voorgeschoteld bij Los Bachinche (Avenida La Paz, Miraflores).

Wil jij nieuwe steden ontdekken?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden