GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 dingen die je moet weten voordat je naar Toronto verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar Toronto verhuist

Van tips om je voor te bereiden op de winter tot de bruisende brunchscene van de stad: onze lijst met dingen die je moet weten voordat je naar Toronto verhuist, helpt je om je voor te bereiden op het leven in de grootste stad van Canada.

1. Fris je tweetaligheid op

Frans en Engels zijn de officiële talen van Canada, waardoor het een geweldige plek is om je vaardigheden in beide talen op te frissen, hoewel Engels in Toronto meer wordt gebruikt. Omdat het een van de meest multiculturele steden van het land is, zul je mogelijk ook gesprekken in het Kantonees, Italiaans en Spaans horen en een grote verscheidenheid aan mensen van alle achtergronden en nationaliteiten ontmoeten.

2. Toronto is gek op brunchen

Hoewel Toronto gek is op de meeste maaltijden (de bloeiende culinaire scene hier is om jaloers op te worden), draait het in de foodiescene van de stad tegenwoordig allemaal om het B-woord: Brunch. Bereid je voor op smashed avo op toast, menu's volgepropt met een miljoen verschillende manieren om eieren te eten en, natuurlijk, vele ochtenden waarin je je spijkerbroek losmaakt om ruimte te maken voor de eindeloze variëteiten pannenkoeken met een overvloed aan ahornsiroop.

3. Door de stad reizen

Het openbaar vervoer in Toronto bestaat uit een metro, bussen en trams. Door het vele verkeer en vertragingen krijgt het niet altijd de beste reputatie, maar omdat Toronto zo groot is als het is, is alles wat je van A naar B brengt best handig! Koop kaartjes op stations of neem een Presto Card die je kunt opwaarderen en gebruiken als een contactloze kaart om je reizen te betalen. Fietsen is ook een populaire optie en je kunt vrij goedkoop een tweedehands fiets kopen als je aankomt.

4. Bereid je voor op sneeuw

De wintermaanden (december tot en met maart) zijn behoorlijk fris en tussen november en april ligt er vaak sneeuw in de stad. Neem stevige en waterdichte winterschoenen mee om over ijzige trottoirs te navigeren en zorg voor veel warme lagen, dan zit je helemaal goed. Het is hier lang niet zo koud als in sommige noordelijker gelegen steden in Canada!

5. Een drankje doen

De toegestane leeftijd om alcohol te drinken is in Canada 19 jaar, lager dan in de VS waar dat 21 jaar is. Bars sluiten meestal om 2 uur 's nachts en de laatste jaren is de ambachtelijke bierscene tot bloei gekomen. Fervente bierkenners zullen dol zijn op de gevarieerde producten van de plaatselijke creatieve en ambachtelijke brouwerijen. Vergeet niet om altijd verantwoord te drinken als je dat doet.

6. Een heel deel van de stad ligt onder de grond

Het lijkt misschien futuristisch, maar onder de stad ligt een 19 kilometer lang netwerk van gangen en winkels die samen Toronto's beroemde PATH-systeem vormen. Het is niet alleen een coole winkelervaring, maar ook een geweldige manier om door delen van de stad te reizen tijdens de koude winters. Als de straten rustig lijken, ga dan ondergronds!

7. Bereid je voor op fooi

De fooiencultuur in Toronto is sterk. Restaurants, bars en cafés verwachten over het algemeen een fooi van 15-20% bovenop je rekening. Contant geld meenemen kan hiervoor handig zijn, maar de meeste plaatsen hebben ook de optie om de fooi aan je rekening toe te voegen als je met een kaart betaalt. Dit betekent ook dat de service in Toronto over het algemeen geweldig is!

8. Weet waar je moet wonen

Toronto is geen goedkope plek om te wonen, dus om als student in de stad te overleven moet je je nieuwe huis zorgvuldig uitkiezen. Zoek naar kamers in gedeelde huizen op sites als Roomster of Roomlala en richt je op studentenwijken als Kensington Market of Baldwin Village. Vergeet niet om contact op te nemen met het team voor overzeese stages van je universiteit of school voor hun deskundige advies en hulp bij het vinden van accommodatie - velen bieden hun eigen woningen aan (inclusief EF, natuurlijk!).

9. Toronto International Film Festival

Elk jaar in september is de stad gastheer van het Toronto International Film Festival, dat de TIFF Bell Lightbox omtovert tot een feest van cutting-edge filmmaken, met screenings, lezingen, workshops en meet-and-greets. Of je nu een filmfanaat bent of een gewone bioscoopbezoeker, voeg de evenementen van dit weekend toe aan je agenda.

10. Je zult niet snel uitgekeken raken op de dingen die je kunt doen

Toronto is enorm. Serieus, het is de grootste stad van Canada en deze bruisende metropool vol creatieve en ondernemende types zit vol eigenzinnige dingen om te bezoeken, bekroonde plekken om te eten en manieren om je zaterdagmiddag door te brengen. Van verborgen bars en sneakerwinkels tot bohemienmarkten en nicheboekwinkels, bekijk onze lijst met 10 verborgen plekes in Toronto voor meer inspiratie.

Studeer Engels in Toronto met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer