GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Een geweldige ervaring in Londen met EF

Ik ben Marthe, 22 jaar en ik ben in de zomervakantie van 2018 voor 2 weken op taalreis geweest naar Londen met EF.
Een geweldige ervaring in Londen met EF

Het idee om een taalcursus in het buitenland te volgen, spookte al jaren door mijn hoofd. Voordat ik de keuze maakte om op taalreis te vertrekken naar Londen met EF, heb ik dan ook heel wat opzoekingswerk verricht. Zo kwam ik uiteindelijk bij EF terecht. Ik vroeg meteen een brochure aan en kreeg ook wat meer informatie van de vriendelijke medewerkers.

De twee weken tussen het einde van de herexamens en het begin van het academiejaar leken mij het perfecte moment. Ik was echter nog nooit helemaal alleen naar het buitenland gegaan en nu zou ik meteen twee weken naar Londen gaan, dus ik had nog wel wat twijfels. Pas toen iemand mij letterlijk zei: ‘gewoon doen!’, heb ik het vastgelegd.

Activiteiten met internationale vrienden in Londen

Het was echt heel gemakkelijk om daar nieuwe vrienden te maken. De eerste dag ontmoette ik al meteen een paar medestudenten en we besloten om samen deel te nemen aan één van de enorm veel activiteiten die EF organiseerde: een boottocht. Daarna hebben we ook nog de stad wat verkend. De volgende dag ging ik dan weer met twee van mijn nieuwe vrienden naar de musical Matilda kijken. Kortom, je hebt eigenlijk bijna geen tijd om heimwee te hebben, want er is altijd wel iets te doen.

Bovendien stond er ook altijd wel iemand klaar (medestudenten én EF-medewerkers) voor wie zich niet helemaal goed voelde, zelfs mensen die je helemaal niet kende. Zo kon ik een van de eerste avonden na een uitstap niet meteen de juiste bus vinden en raakte ik een beetje in paniek. Ik stuurde dus een berichtje naar mijn kamergenoten, die ik toen nog niet super goed kende. Ze waren allemaal heel begripvol én bleven zelfs wakker tot ik veilig en wel weer in ons appartement was geraakt.

Naast de overvloed aan leuke momenten, kwam ik dus ook mezelf wel eens tegen (zoals met het bus-probleem). Ik leerde vooral dat ik soms ook gewoon tijd voor mezelf nodig heb en niet bang moet zijn om dingen alleen te doen. Ik merkte dat ik het eigenlijk ook wel heerlijk vond om af en toe in mijn eentje door de stad te dwalen of naar het theater te gaan.

Een taalniveau omhoog met EF Efekta Learning System

De lessen vond ik erg leuk doordat ze heel interactief gebracht werden. Ik ben zelfs in die twee weken van taalniveau C1 naar C2 gegaan. En ook al is mijn Brits accent nog niet zo goed als ik zou willen, ik heb zeker wel meer vertrouwen gekregen in het gebruiken van de taal.

Mijn ervaring met EF in Londen

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Intussen ben ik meer dan twee maanden weer in België en af en toe heb ik toch nog heimwee naar de Engelse hoofdstad. Ik voelde me vanaf de eerste dag meteen thuis in Londen en in de residentie. Dit kwam mede dankzij de fijne ontvangst daar en uiteraard omdat Londen gewoon een geweldige stad is.

Ook het samenleven met studenten uit vijf verschillende landen was een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier aan terugdenk. Die twee weken gingen veel te snel voorbij. Op voorhand dacht ik dat ik misschien zelfs te veel tijd in Londen zou hebben, maar niets is minder waar.

Als ik kon, zou ik vandaag meteen terug vertrekken. Mijn reis met EF was een geweldige ervaring die ik nooit zal vergeten. Dus als je twijfelt om te gaan, zou ik zeggen: gewoon doen!

Wil jij net zoals Marthe naar Londen?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer