Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

4 eenvoudige manieren om Spaans te leren van thuis uit

4

Of je nu een complete beginner bent of al halverwege een fatsoenlijke Spaanse spreker, er is veel dat je kunt doen om je Spaans te verbeteren zonder je huis te verlaten. Natuurlijk is het maken van flashcards lang niet zo leuk als een vlucht naar Costa Rica of Malaga, maar er zijn momenten dat een vlucht gewoonweg geen optie is. Thuis Spaans leren hoeft echter geen karwei te zijn, dus pak een drankje, kies een loungestoel (of een zetel), en laten we het over het leerplan hebben.

Kijk TV in het Spaans

Als je thuis vastzit, ga je waarschijnlijk toch naar de TV kijken. Waarom maak je geen gebruik van die tijd? TV en films zijn een geweldige manier om de Spaanse slang op te pikken en je onder te dompelen in de Spaanse cultuur. Beginners kunnen ondertitels aanzetten, en ambitieuze studenten zullen een nota maken van nieuwe woordenschat en uitdrukkingen om later te bekijken. Hier zijn enkele van de beste Spaanse shows op Netflix om je op weg te helpen.

Luister naar Spaanstalige podcasts

Er zijn er zoveel om uit te kiezen. Als je een beginner bent, kies dan iets uit, maar luister er veel naar. Je probeert gewoon het ritme en de tonaliteit van de taal naar voren te brengen. Intermediaire tot gevorderde studenten hebben iets nodig wat ze meestal kunnen begrijpen. Je wilt de sensatie van het trainen van je Spaans zonder het te onderbreken, dus zoek naar een podcast die precies dat doet. Spaanse nationale radio (Castiliaans accent) en Radio Ambulante (diverse Latijns-Amerikaanse accenten) zijn fantastische keuzes. Pro tip: download de transcripties en lees ze later door om nieuwe woordenschat te ontdekken.

Zoek iemand om Spaans mee te spreken

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld, dus je kent waarschijnlijk al een Spaanse spreker of vijf. Vraag of ze een taaluitwisseling willen doen of dat een van hun vrienden of familieleden dat doet. Als je in je bestaande sociale netwerk niet iemand kunt vinden om Spaans mee te spreken, dan zijn er tal van apps en websites om je te helpen. Zoek op “language exchange app” en je zult zeker iets vinden wat je leuk zult vinden.

Stel je telefoon/computer in op de Spaanse versie

De meeste telefoons en computers hebben een taalinstelling (zoek op “taalinstellingen”). Als je de jouwe overschakelt naar Spaans, moet je heel snel een heleboel nieuwe woordenschat leren of riskeer je dat je je toestel niet kunt gebruiken. Nee, serieus, het is spannend. En alsof dat nog niet genoeg is, gebruiken veel websites de taalinstellingen van je apparaat om te bepalen welke taal je wilt zien. Wis dus je cookies en je ziet automatisch ook een aantal van je favoriete websites in het Spaans. Dit is wat mensen bedoelen met “volledige onderdompeling”. Je gaat het geweldig vinden.

Genoeg gepraat. Het is tijd om erin te duiken. Kies je favoriete manier om Spaans te leren van thuis, haal een ander drankje en ga aan de slag.

Leer Spaans ook in het buitenlandOntdek meer!