Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF gastgezin: het verhaal van Russel en Shemane

EF

Elk jaar stellen duizenden EF-gastgezinnen hun huizen open voor studenten van over de hele wereld. Maak kennis met Russell en Shemane uit San Diego. Zij hebben twee 14-jarige EF-studenten, Paul en Jonas, ontvangen. Ze deelden een stukje van hun ervaring met ons.

Vanmorgen werd ik om 3:30 uur wakker toen ik een bericht hoorde op mijn telefoon. Toen ik mijn telefoon nam, zag ik dat we net een bericht van Paul hadden ontvangen. Al snel kreeg ik weer een melding en ik zag dat Jonas had gereageerd op het bericht van Paul in onze WhatsApp EF familie chat. Ik nam direct deel aan het gesprek dat we zo vaak hadden sinds de eerste dag dat ze bij ons thuis kwamen. Onze EF ervaring was – en is nog steeds – onbetaalbaar.

Paul komt uit Ivoorkust, Afrika en Jonas komt uit Duitsland. In de zomer van 2019 waren mijn vrouw, Shemane en ik gastheer van deze twee 14-jarige EF-studenten toen ze naar San Diego, Californië kwamen. Kort na hun aankomst verwelkomden we ze in ons huis, en ze werden meteen een deel van onze familie.

De komende drie weken hadden we ’s ochtends en ’s avonds contact met Paul en Jonas. We lieten hen zien hoe het leven in San Diego was en ze leerden ons over hun culturen. We deelden enkele coole ervaringen, lieten hen kennismaken met nieuw voedsel, deelden onze lokale cultuur en lieten hen wat liefde zien vanuit een Amerikaans perspectief.

Elke ochtend brachten we ze samen naar de schoolbus en in de late namiddag haalden we ze op. Daarna was het onze tijd om met ze rond te hangen.

We openden ons huis en ons hart, gaven twee buitenlandse EF-studenten een kans en kregen daarbij twee zonen.

Als je overweegt om EF een kans te geven, dan zouden we dit programma van harte aanbevelen. Het is een geweldige manier om connecties te maken met jonge mensen uit andere landen en culturen van over de hele wereld, terwijl je in de privacy van je eigen huis blijft.

Wil jij ook verblijven bij een gastgezin?Ontdek meer

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer