GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

8 fantasy boeken om je te helpen Engels te leren

8 fantasy boeken om je te helpen Engels te leren

Als je op zoek bent naar een avontuur vol magie, mysterie en (soms) chaos zonder ooit je huis te verlaten, probeer dan Engels te leren door je mee te laten voeren in de mysterieuze en onmogelijke werelden van fantasyboeken voor jongeren.

Lezen is een uitstekende manier om je Engelse vaardigheden te verbeteren. Het leert je nieuwe woordenschat en vergroot je kennis van grammatica en spelling. Maar in combinatie met boeiende verhalen die ervoor zorgen dat je aan een boek gekluisterd blijft, zul je zeker vooruitgang boeken in het leren van Engels, simpelweg omdat het te moeilijk is om jezelf los te rukken.

Ontsnap aan de realiteit met deze 8 young adult fantasy boeken die je helpen Engels te leren.

1. City of Bones, The Mortal Instrument Series door Cassandra Clare

Clary's wereld staat op zijn kop als ze getuige is van een moord in de straten van New York. Ze is geschokt als ze de daders ziet: een groep tieners bedekt met vreemde tatoeages en met nog vreemdere wapens. Maar ze is nog meer geschokt als het lichaam van het slachtoffer in het niets verdwijnt. Nu bevindt Clary zich in een nieuwe wereld van duistere wezens en degenen die de wereld van hen willen verlossen.

De vakkundige wereldopbouw van de auteur laat je reikhalzend uitkijken naar het volgende boek in de serie, of zelfs naar de tv-verfilming op Netflix, Shadowhunters.

2. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children door Ransom Riggs

Na de mysterieuze dood van zijn grootvader ontdekt de zestienjarige Jacob aan de hand van oude foto's een verlaten weeshuis op een afgelegen eiland in Wales. Maar al snel realiseert hij zich dat het weeshuis misschien toch niet verlaten is en dat de voormalige bewoners niet zomaar in het niets zijn verdwenen.

En als je geen genoeg kunt krijgen van het boek, is er ook een prachtige verfilming van niemand minder dan Tim Burton om je Engelse leerervaring voort te zetten.

3. Throne of Glass, Throne of Glass Series, door Sarah J Maas

Wanneer een dodelijke tienermoordenares de kans krijgt om zichzelf te bevrijden van een levenslange gevangenisstraf, bedenkt ze zich geen twee keer. Zelfs niet als het is om te werken voor de koning die haar gevangen heeft gezet. Maar om haar vrijheid te winnen, moet Celaena Sardothien samen met andere moordenaars en dieven vechten om de titel van kampioen van de koning te winnen. Maar er loert iets kwaadaardigs in het paleis en al snel wordt Celaena's gevecht voor vrijheid een gevecht om te overleven.

Deze 8-boeken tellende high fantasy-serie zit vol wendingen, onverwachte verbintenissen en krachtige magie die je laat verlangen naar het volgende boek in de serie.

4. The Golden Compass, His Dark Materials Series door Phillip Pullman

In een parallel universum waar de ziel buiten het menselijk lichaam bestaat in de vorm van "dæmons", worden Lyra's beste vriend Roger en haar oom, Lord Asriel, vermist. Maar op haar reis om haar vermiste metgezellen te vinden, ontdekt Lyra een gruwelijke waarheid over de wereld waarin ze leeft en degenen die deze besturen.

Als de 3 boeken in de trilogie nog niet genoeg zijn, staan de verfilming 'The Golden Compass' met Nicole Kidman en een tv-serie getiteld 'His Dark Materials' op je te wachten.

5. Fourth Wing door Rebecca Yarros

Violet Sorrengail zou een rustig leven leiden als 'scribent'. Totdat haar moeder, commandant-generaal Lilith Sorrengail, besloot dat ze zich moest aansluiten bij de elitegroep ruiters van het koninkrijk: de drakenrijders. Maar Violet is breekbaar, haar lichaam is klein en broos, en ze denkt niet dat ze een kans maakt om zich aan een draak te binden, laat staan het koninkrijk te verdedigen en de beruchte brute training van het War College te overleven. Om te overleven moet Violet vertrouwen op haar slimheid, sluwheid en snelheid. Maar een schokkende onthulling over het koninkrijk dreigt een vreselijk geheim te onthullen dat je tot het einde van dit betoverende verhaal zal doen lezen.

Als dit verhaal je interesse wekt, kijk dan uit naar het vervolg, Iron Flame.

6. The Lightning Thief, Percy Jackson and the Olympians door Rick Riordan

Percy Jackson dacht dat hij een normale jongen was. Soms kon hij zich niet concentreren en verloor hij snel zijn geduld, maar toen hij in zes jaar tijd naar zes scholen moest, begon hij te vermoeden dat er iets mis met hem was. Op een dag wordt hij wreed aangevallen door een leraar en wordt de ware aard van Percy Jackson's wereld onthuld: hij is in feite een halfgod en de zoon van Poseidon, de God van de Zee. Terwijl dit mysterie zich ontvouwt, beginnen Percy en zijn nieuwe vrienden aan een zoektocht om een rampzalige oorlog tussen de goden te stoppen.

Deze is perfect voor fans van de Griekse mythologie en als je klaar bent met de serie is er ook een verfilming om te bekijken!

7. The Cruel Prince, The Folk of Air Series door Holly Black

Toen Jude zeven was, werd ze samen met haar twee zussen bij haar menselijke ouders weggehaald en gedwongen op te groeien in het land van de Faerie. Jude heeft tussen de prachtige maar wrede wezens geleefd en wil niets liever dan een van hen zijn, ondanks hun slechtheid. En dus moet Jude zich aanpassen aan hun sluwe manieren en leren haar krachten tegen hen te gebruiken, zelfs als dat betekent dat ze de prins moet trotseren. Jude deinst nergens voor terug om haar rechtmatige plaats in Faerie te bewijzen.

8. The Lion, the Witch and the Wardrobe, The Chronicles of Narnia door C.S. Lewis

Als Lucy door de kastdeur in het huis van haar professor een magisch land bedekt met sneeuw en ijs ontdekt, geloven haar broers en zus haar niet. Maar als ze door de kleerkast het land Narnia binnenstappen, realiseren ze zich al snel dat het land gevangen zit onder een kwaadaardige betovering van de Witte Heks en moeten ze helpen de vloek te verbreken en de mensen van Narnia te redden.

Natuurlijk is er ook een magische filmversie van deze klassieker om te bekijken.

We hopen dat deze 8 fantasy boeken je helpen om nieuwe werelden van Engels leren te openen.

Leer nog beter Engels op een taalreisOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer