Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Laura’s American Dream werd werkelijkheid

Laura’s American Dream werd werkelijkheid

Al op een 14 jarige leeftijd wou ik in Amerika een opleiding volgen. Die American Dream werd op mijn 17de realiteit. Toen mijn ouders me vertelden dat ik tijdens mijn 6e in het buitenland mocht gaan studeren, schoot ik meteen in actie. Ik ben gaan informeren bij veel verschillende organisaties, waarvan EF me het meeste aansprak.

Hetgeen dat EF Education First zo uniek maakt, is de mogelijkheid om op een privéschool je gekozen taal te studeren samen met internationale studenten. Door deze manier van werken leer je als EF student niet enkel een vreemde taal aan, maar leer je enorm veel over zowel de plaatselijke cultuur als alle andere culturen die samen met jou op de EF school studeren. Geweldig toch?!

Eerste ervaring in San Diego

Mijn eerste EF reis deed ik tijdens mijn 6de jaar in het middelbaar. 13 weken naar San Diego, Californië. Een droom die werkelijkheid werd. Mijn ervaring is zo veel beter geweest dan dat ik me ooit had kunnen inbeelden. Ik ben van niet durven spreken, naar niet kunnen zwijgen en van een verlegen meisje naar een sociaal persoon gegaan.

Ambassadeur worden

Aangezien mijn ervaring super was geweest, wou ik absoluut opnieuw met EF reizen! Daarom koos ik ervoor om opnieuw 3 weken naar San Diego en 3 weken naar Singapore te gaan. Deze reizen heb ik kunnen doen door het ambassadeursprogramma dat EF aanbiedt. Dit programma zorgt ervoor dat je EF ervaring nooit stopt en je bij de EF-community blijft horen. Als ambassadeur help je mee op evenementen, op kantoor, maak je reclame etc. Hiervoor verdien je puntjes waarmee je bijvoorbeeld je volgende reis mee kan betalen! Een toffe hobby waarvoor je nog beloond wordt ook, beter kan niet, toch? 😀

Activiteiten en tripjes

Op de EF scholen werden er vele activiteiten en tripjes georganiseerd. Zo ben ik naar Las Vegas, Los Angeles, San Fransisco, Grand Canyon, Yosemite national park, Phuket in Thailand en tot slotte Kuala Lumpur in Maleisië gegaan tijdens mijn verschillende EF reizen.

EF zorgt ervoor dat je steeds perfect geïnformeerd bent over je reis en dat alles goed in orde is. Bij enige problemen grijpen ze meteen in actie. Ook al reis je helemaal alleen naar de andere kant van de wereld, de organisatie zal er steeds voor zorgen dat je er niet alleen voor staat! Ze helpen je waar nodig en proberen je ervaring zo geweldig mogelijk te maken!

Als je de kans krijgt om in het buitenland te studeren, neem ze! Een nieuwe wereld zal voor je openen!

Wil jij net als Laura jouw buitenlandse droom werkelijkheid maken?Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen