GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om gek te zijn op San Diego

10 redenen om gek te zijn op San Diego

De Zuid-Californische stad San Diego is het perfecte voorbeeld van een toffe Cali vibe waar we allemaal zo gek op zijn. Een bezoek aan San Diego moet dan ook écht op je bucketlist staan. Het toffe buitenleven, het fantastische weer en de zotte winkels voldoen allemaal aan het perfecte plaatje. Ook zijn er veel gezellige café’s waar de gerechten er zó goed uitzien dat je net zoveel tijd kwijt bent aan het fotograferen ervan als het eten zelf. Hieronder zijn 10 redenen om gek te zijn op San Diego en er (minstens) een maand of twee te gaan wonen!

1. Elke dag een 10 voor het weer

Laat je winterkleren maar thuis als je je koffer pakt voor San Diego. Dankzij de lage luchtvochtigheid ’s zomers, de heerlijke winterzon en een van de zachtste temperaturen van de VS proberen de San Diegans zo veel buiten te zijn als maar mogelijk is. Iedereen is dus extra vaak op het prachtige strand te vinden…

2. Er heerst een strandcultuur

Dankzij het zotte weer is het strand dé perfecte plek om veel tijd door te brengen in San Diego. En de stad snapt dat als geen ander. Dankzij de 115 kilometer lange kustlijn kun je hier alle soorten strand-entertainment vinden, van kitesurfen tot SUP’pen en golfsurfen.

3. Heerlijk eten

Mexico ligt slechts 25 kilometer verderop! Dat is te merken aan de vele restaurants in San Diego die precies weten hoe ze jou in de Mexicaanse sferen moeten brengen. Denk aan vistaco’s, carne asada, mole, menudo, en heel veel margarita’s. Ben je niet zo’n fan van la comida mexicana? De stad heeft ook veel wereldkeukens! In San Diego kun je je smaakpapillen dus ook een enorm plezier doen met Aziatische, Midden-Oosterse en Italiaanse gerechten.

4. Speciaalbier en feestjes

Speciaalbier is mega hip in San Diego! Na zo’n zot etentje heb je vast wel zin in een avondje uitgaan en de nodige biertjes, nietwaar? Met meer dan 85 speciaalbierbrouwerijen is deze stad echt een van de grote spelers van Amerika. Maar wat voor drankje je ook bestelt, een mooi uitzicht zou natuurlijk de perfecte toevoeging zijn. Zoek daarom een plekje uit bij een van de vele dakterras-bars, die qua sfeer variëren van casual tot mega chic.

5. De perfecte stad voor vervolgtripjes

Wist je dat San Diego een bruisende havenstad is? Vanaf de haven vertrekken veel cruises naar Hawaï of andere eilanden in de Grote Oceaan. Ook ligt de stad dicht bij Las Vegas, San Francisco en LA (‘dichtbij’ voor een groot land als de VS tenminste). Verder zijn er veel mogelijkheden voor leuke weekendtripjes naar bijvoorbeeld de wijnboerderijen! Zo kan je de San Diego County Wine Region bezoeken, of San Pasqual Valley en Ramona Valley ontdekken.

6. De Birch Aquarium

Zeebiologen-in-spé en andere zeeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Birch Aquarium in het Scripps Institution of Oceanography. Dit is een kleiner aquarium dan de beroemde mega-zeedierentuinen waar veel dierenliefhebbers tegenwoordig jeuk van krijgen. In het Birch Aquarium stuit je op haaien, zeepaartjes, kelpbossen en zie je de zeewetenschap in de praktijk! Onderzoekens bestuderen hier hoe onze zee-ecosystemen reageren op klimaat verandering. Mega tof en super interessant dus!

7. Mega-Instagramwaardige zonsondergangen

Gewoon PRACHTIG! De paarsige, blauwige, roze-achtige, oranjeachtige zonsondergangen in deze stad zijn elke seconde het bekijken waard. Pak je picknickmandje in en ga naar een van de beste uitzichtpunten van San Diego.  Ocean Pier, Crystal Pier en Coronado Beach zijn echte aanraders.

8. Geweldig kajakken en snorkelen

Hou je van kajakken? Of heb je het nog nooit geprobeerd, maar denk je dat het weleens iets voor jou zou kunnen zijn? Met deze lange kustlijn heeft San Diego zeker een paar geheime pareltjes die je zeker niet mag missen! Een echte aanrader bijvoorbeeld La Jolla Shores. Hier kan je kajakken door zeegrotten of snorkelen met (totaal ongevaarlijke) zwangere luipaardhaaien die naar het gebied trekken om daar te bevallen. How cool is that?!

9. Creatieve stadsplanning

San Diego heeft een leuke manier ontdekt om verwaarloosde oude panden in de stad een nieuwe bestemming te geven. Zo is er bijvoorbeeld SMARTS Farm. Hier kan je meer leren over urban gardening en kan je bloemen en verse producten kopen. Bij Quartyard kan je een hond lenen om mee te spelen. Heb je zin in een frisse duik? Ga dan naar Waterfront park om een duik te nemen.

10. Bezoek Balboa Park

Om Balboa Park goed te kunnen ontdekken heb je écht veel tijd nodig. Het is immers groter dan Central Park in New York! In Balboa Park vind je meer dan 485 hectare groen, meer dan 15 musea en culturele instituten als de famous San Diego Zoo. Ook heb je er een golfbaan, winkels, tuinen en zelfs een replica van het Globe Theatre (ja, die van Shakespeare!). De beste manier om dit bekenste stadspark van San Diego te ontdekken is dan ook ‘s middags en vooral op je gemak!

Wil jij ook naar San Diego?Ontdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer