GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn fantastisch EF-avontuur in het zonnige Nice

Mijn naam is Lore en in de zomer van 2017 ben ik met EF twee weken naar het zonnige Nice geweest. Na deze fantastische ervaring besloot ik om een EF-ambassadeur te worden en mijn verhalen met andere studenten te delen.
Mijn fantastisch EF-avontuur in het zonnige Nice

Ik verbleef twee weken in Nice met EF, maar ik had echt heel graag langer willen blijven. Tijdens de rondleiding op de eerste dag zeiden ze tegen mij dat ik in tranen terug naar huis zou gaan en dat was ook effectief het geval, omdat het zo’n fantastische ervaring was en ik echt niet naar huis wilde vertrekken.

EF-campus aan het strand

De EF-campus lag vlak bij het strand, dus kon ik via het fietspad naast de Promenade des Anglais aan de zee naar school fietsen. De meeste studenten namen de bus, maar ik vond het gewoon heerlijk om de fiets te nemen en te genieten van de frisse zeelucht aan de Promenade des Anglais.

Algemeen Frans

Ik volgde de algemene taalcursus, waardoor ik een perfecte combinatie had van leren en ontspannen. Als ik bijvoorbeeld een springuur had ging ik meteen naar het strand met mijn vrienden, je moest immers alleen maar de straat uitlopen en je was er al. Ik kon de lessen dus combineren met een echte strandvakantie. De lessen waren trouwens ook heel leuk en leerzaam.  Op die twee weken heb ik dan ook veel bijgeleerd.

Activiteiten buiten de lessen

Nice is echt een prachtige stad en er valt heel veel te beleven. S’avonds is het heel gezellig om in het oude gedeelte van de stad rond te wandelen of op een terrasje te zitten, de temperatuur is dan ook een stuk aangenamer. Toen ik er was, heeft het zelfs geen enkele keer geregend! Er is voor elk wat wils, zo kan je shoppen, musea bezoeken, naar het park of naar het strand gaan, … én vooral ook overal lekker eten!

Mijn ervaring met EF in Nice

In het begin had ik heel veel schrik voor wat er allemaal ging komen, maar op de eerste schooldag had ik al meteen nieuwe vrienden gemaakt en viel er een enorme last van mijn schouders. Door de verschillende nationaliteiten op de school leer je ook veel verschillende culturen kennen. Ik heb op een korte tijd heel veel toffe mensen leren kennen waarmee ik nu nog steeds contact heb. Kortom, ik heb echt een onvergetelijk avontuur beleefd in Nice. Het afscheid viel mij dan ook heel zwaar.

Als je nog schrik hebt om aan zo’n groot avontuur te beginnen, no worries, want echt alles komt goed! De andere studenten zitten in dezelfde situatie en willen net zoals jij een onvergetelijke tijd beleven en nieuwe vrienden maken. Daardoor staat iedereen open om elkaar te leren kennen en te helpen. Wees dus vooral sociaal, stel je open en je zal gegarandeerd een geweldige tijd beleven!

Wil jij net zoals Lore studeren in het zonnige Nice?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer