GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn toffe EF avontuur in Cambridge

Heeeey, ik ben Noor en ik ben samen met EF naar Cambridge geweest om mijn Engels te verbeteren. En wat een resultaat!! Ik ben van B1 naar C2 gegaan! Naast het leren van Engels, heb ik internationale vrienden gemaakt en een nieuwe cultuur ontdekt. Ik neem je graag mee op mijn toffe EF avontuur.
Mijn toffe EF avontuur in Cambridge

Cambridge: the choice, the city & the change

Afgelopen augustus, deze maand zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Want wauw, wat een maand, wat een zomer! In bijzonder heb ik het dan over mijn eerste ervaring met EF en als het aan mij ligt zeker niet de laatste! Graag neem ik jullie kort mee op mijn toffe EF avontuur in Cambridge.

The Choice: Small decision, Big impact

Het stond al lang vast: Ik wilde graag mijn Engels gaan verbeteren. Na de EF brochure grondig door te nemen en veel online research over verschillende steden, heb ik uiteindelijk voor Cambridge in the UK gekozen. De keuze was niet makkelijk, maar met de hulp van de studieadviseurs heb ik de juiste keuze kunnen maken. Het Cambridge Engels staat immers hoog aangeschreven, en daarnaast bruist de Engelse studentenstad met een paar universiteiten als geen ander.

The City: In Cambridge, I came, I saw, I loved
En wauw, de foto’s in de brochure hadden niet gelogen: wat een stad! Cambridge heeft zijn naam zeker niet gestolen, de stad heeft bruggen in overvloed. Maar niet alleen de vele bruggen trokken mijn aandacht, ook de ‘punting’ bootjes op het water, die onder de bruggen door varen, waren prominente eyecatchers! Meteen wou ik zelf ook op zo’n bootje springen om dat ook eens te ervaren.

Zo gezegd, zo gedaan. De activity desk op de EF-school organiseerde namelijk zelf verschillende ‘punting’-momenten. Hierbij mochten we in groepjes de boot op. Naast een onvergetelijke ervaring leerde je door de activiteiten ook nieuwe internationale vrienden kennen. En zo ging een culturele verrijking dus vaak ook gepaard met een sociale verrijking. Dat alles terwijl ik een hele leuke tijd had!

The Change: From language level B1 to C2, EF: thanks to you!

Naast de onvergetelijke ervaring was er natuurlijk ook nog een hoofddoel: het leren en verbeteren van de Engelse taal. Op de middelbare school in België wordt vooral gefocust op het schrijven van Engels. De EF-school in Cambridge neemt naast het schrijven ook het spreken en het luisteren in de Engelse taal onder handen. Door dit telkens to combineren word je taalgevoel stevig aangewakkerd en voel je naarmate je EF-reis vordert, dat je de taal steeds meer onder de knie krijgt.  Het leukste is dat je merkt dat de gesprekken met anderen steeds vlotter verlopen.

Dit alles heeft uiteindelijk bij gedragen aan een leerrijke, unieke, en vooral onvergetelijke ervaring. Want wie is er nu niet tevreden met een certificaat waar staat dat je Engels 3 levels hoger is dan de start?!

Wil jij ook studeren in het buitenland?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer