GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 Netflix documentaires om Engels mee te leren

10 Netflix documentaires om Engels mee te leren

Engels leren op Netflix is erg leuk (bekijk hier en hier een aantal geweldige opties voor shows om mee te beginnen), en het is nog leuker als je een geweldige documentaire bekijkt. Je perfectioneert je grammatica, vergroot je woordenschat, verbetert je uitspraak EN leert tegelijkertijd over uiteenlopende onderwerpen als geschiedenis, burgerrechten, architectuur en eten - hoe volwassen!

Hier zijn 10 van de beste Netflix documentaires om Engels mee te leren:

1. Icarus

Deze show begint met filmmaker Bryan Fogel die de waarheid rond doping (het nemen van middelen om de prestaties te verbeteren) in professionele sporten aan het licht wil brengen - maar zijn reis verandert in een politieke thriller zodra hij de lagen van topsport begint bloot te leggen. Het zal je doen twijfelen aan wat je denkt te weten over sport en hoe goed atleten echt zijn.

2. The Vietnam War

Oké, als je deze wilt zien, moet je er wat tijd voor uittrekken. HEEL VEEL TIJD. Het duurt 17 uur. Ik weet het, ik kon het ook niet geloven. Gelukkig is het echt heel goed en leert het je niet alleen veel over de oorlog en de Amerikaanse politiek, maar ook over de technische taal met betrekking tot beide onderwerpen. ZO informatief.

3. 13th

Ik waarschuw je alvast dat deze behoorlijk indrukwekkend en stof tot nadenken is. Het gaat over de behandeling van zwarte mensen in de VS na de goedkeuring van het 13e amendement, waarmee de slavernij in Amerika in de 19e eeuw werd afgeschaft. Het is geregisseerd door Ava DuVernay, die het bekroonde Selma regisseerde, dus je weet dat het goed zal zijn.

4. De Palma

Als je van films houdt, zul je dit inkijkje in het leven van meesterfilmmaker Brian De Palma zeker waarderen. Hij wordt geïnterviewd door Noah Baumbach en Jake Paltrow (jongere broer van Gwyneth, feitjesfans!) en onthult de geheime waarheid achter sommige van zijn films, inclusief wat er gebeurde toen zijn beste vrienden/collega-regisseurs George Lucas en Martin Scorsese superberoemd werden en hij niet. Ik leef voor de gossip.

5. Making a Murderer

Misschien heb je deze superpopulaire serie al gezien en nu is er een tweede seizoen dat niet alleen verder gaat waar het eerste ophield, maar ook met actuele updates die plaatsvonden nadat het eerste seizoen was uitgezonden. De documentaire volgt een rechtszaak van een Amerikaanse man die vastzit voor een misdaad waarvan hij beweert dat hij die niet heeft gepleegd, graaft in verdachte politiemotieven en onthult verschillende wendingen die bewijzen dat het echte leven veel interessanter is dan fictie. Essentieel voor iedereen die in het Engels wil praten over recht en misdaad.

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Als je op zoek bent naar iets lichters dan misdaad en politieke discussies, probeer dan eens deze feelgood serie waarin twee Britse vastgoedenthousiastelingen een nacht doorbrengen in een aantal van de meest verbazingwekkende huizen ter wereld: er is de boomhut in een bos bij New York, het verborgen huis op een piepklein eiland in Noorwegen en het houten huis genesteld in eeuwenoude bomen in Nieuw-Zeeland. Het is geweldig om naar te kijken en wannabe-architecten moeten zeker letten op het technische jargon in het Engels.

7. Chasing Coral

Als je milieuactivisme een warm hart toedraagt, dan is dit de Engelse taalles die je nodig hebt. Koraalriffen zijn kostbare ecosystemen in de oceaan die in de frontlinie liggen van klimaatverandering, dus het is van groot belang dat we ze behouden. Dit programma volgt een team onderzoekers dat de mate en snelheid van koraalverbleking over de hele wereld bestudeert, met de nadruk op het Great Barrier Reef in Australië. Het landschap ziet er fantastisch uit, dus dat is mooi meegenomen.

8. Dogs

Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze documentaireserie zich op de relatie tussen mensen en honden. Het is een prachtige kijk op de relatie tussen de twee soorten die al duizenden jaren de ontwikkeling van de mens bepaalt, en waar het in de toekomst naar toe zal gaan. Als je een hond hebt, zul je nog veel meer van hem of haar gaan houden: als je geen hond hebt, zul je er een willen. Adopteer verantwoord!

9. Planet Earth

Deze verbluffende serie werd oorspronkelijk uitgezonden op het Britse BBC-netwerk en wordt verteld door de legendarische Britse natuurhistoricus David Attenborough (bekend om zijn rustgevende stem, perfecte Engelse uitspraak en deskundige kennis van alles wat met wilde dieren te maken heeft). Zoals het hoort, volgt deze serie hem op ontdekkingstocht naar een aantal van de meest magische, ongelooflijke en geheime dingen die dagelijks in de natuur op Planeet Aarde gebeuren.

10. Chef’s Table

Als je net zoveel van eten houdt als ik, vind je alle shows over koken erg interessant. Deze meeslepende documentaire laat in elke aflevering een andere chef-kok aan het woord, waarvan de meesten innovatief en bekroond zijn. Zorg ervoor dat je de aflevering over de Milk Bar in New York ziet, waar de chef-kok beroemd is om het maken van experimentele desserts van snoep uit de kindertijd en gebakken producten. Hierdoor krijg je zin om de wereld rond te reizen en zoveel mogelijk te eten (als je dat nog niet van plan was), terwijl je natuurlijk uitstekend Engels spreekt.

Leer Engels in het buitenland met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer