GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Tokio te houden

10 redenen om van Tokio te houden

Een stad als geen ander, het oudste van het oude en het nieuwste van het nieuwe komt in Tokio samen. Oude Shinto heiligdommen staan langs futuristische wolkenkrabbers, terwijl rustige tuinen vol met prachtige kersenbomen over het hoofd worden gezien door felle billboards die reclame maken voor de nieuwste technologieën en high-end mode. Er valt zoveel te bewonderen in deze stad, daarom zijn hier tien van onze belangrijkste redenen om van Tokio te houden.

1. Het eten

Van restaurants van wereldklasse die de culinaire vaardigheden van enkele van de topchefs van de wereld laten zien, tot aan familiebedrijven die heerlijke traditionele eethuisjes en zelfs kraampjes die zo lekker ruiken dat je er niet langs kunt lopen zonder te proeven, Tokio zit vol met gastronomische lekkernijen. Als je eenmaal gevuld bent met Japanse specialiteiten zoals verse sushi, tempura en soba noedels, kun je ook met je hoofd in de vele fusion- en internationale foodiescènes duiken.

2. Cultuur

Met historische plaatsen die het Japanse erfgoed vieren en beroemde musea, en een steeds wisselend programma van theatervoorstellingen, voorstellingen, kunstgalerieën en muzikale evenementen, zullen cultuurliefhebbers nooit genoeg krijgen van Tokio. Elk jaar in maart staan de kersenbloesembomen in de parken in bloei met hun suikerspinroze bloemen. Deze bloesems, ook wel sakura genoemd, vertegenwoordigen al lang de prachtige maar vluchtige natuur van het menselijk leven.

3. Stijl

Wat je individuele stijl ook is, zelfexpressie door middel van kleding wordt gevierd, nee, vereerd, in Tokio. Harajuku, de beroemde bruisende winkelwijk, is de thuisbasis van enkele van de uitgebreide cosplay winkels, tiener modezaken en vintage kledingwinkels. De inwoners van Tokio staan bekend om hun gevoel voor mode en zijn ongelooflijk trendy: Gewoon een wandeling door deze stad kan je alle stijlinspiratie geven die je ooit nodig zou kunnen hebben.

4. Thuisbasis van ‘Nieuw’

Tokio is een wereldwijd technologie- en innovatiecentrum. Het zit zo vol met stadsverlichting (denk aan neonborden en reclameborden die Times Square zouden doen lijken op de oude TV van je oma), dat het een van de helderste plekken op aarde is als je het vanuit de ruimte bekijkt! Bewonder de high-tech toiletten met verwarmde stoelen, winkel voor de nieuwste gadgets in een elektronicawarenhuis van negen verdiepingen en stap aan boord van een supersnelle bullet train om een aantal van de andere steden van Japan te verkennen – hier is het gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat je in de toekomst gaat leven.

5. En van ‘Oud’

Delen van Tokio mogen dan wel hypermodern zijn, de stad is ook rijk aan geschiedenis. Waar je ook heen gaat, je bent nooit ver van een prachtig Shinto heiligdom, tempel of beschermde tuinen. Meiji-jingu Shrine ligt vlak bij Harajuku, en Hie Shrine en Nezu Shrine hebben allebei een trap met rode torii-poorten, zoals bij het beroemde Fushimi Inari Taisha Shrine in Kyoto (dus pak je camera in). Vergeet niet te leven als een plaatselijke bewoner en breng een avond door in de restaurants en bars van Nonbei Yokocho, een charmant steegje verlicht door papieren lantaarns, weggestopt van de drukke toeristische straten.

6. Mt Fuji

De hoogste berg van Japan en een van de drie heilige pieken van het land, Mt Fuji, is vanuit de stad te zien op een heldere dag en is dichtbij genoeg om te bezoeken als je in Tokio bent. Neem een trein en wandel naar de top voor een ongelooflijk uitzicht over Tokio en de meren die de vulkanische berg omringen.

7. Totale waanzin

Hoewel de traditionele Japanse cultuur relatief conservatief is, verlegt Tokio de grenzen van de creativiteit. Met andere woorden, de stad zit vol met totaal vreemde dingen om te doen, te zien en te beleven. Op zoek naar een plek om te slapen vanavond? Hier zijn de sleutels van je kleine ‘capsule’ hotelkamer. Heb je een paraplu nodig, wat gefermenteerde sojabonen of een blikje groente? Deze kant op: een van Tokyo’s ongewone verkoopautomaten biedt dit aan. Wil je een maaltijd om nooit meer te vergeten? Je zult het dineren in een robotrestaurant letterlijk nooit kunnen vergeten.

8. Taal

Japan is de thuisbasis van meer dan 125 miljoen Japanse sprekers, waardoor Tokio een uitstekende plek is om de taal te leren. Deze bruisende stad trekt ook reizigers, studenten en professionals van over de hele wereld aan, dus het is ook een briljante stad om te chatten, nieuwe mensen te ontmoeten en je taalvaardigheid op de proef te stellen.

9. Skiën & Snowboarden

Door de besneeuwde winters en het bergachtige vulkanische terrein in Japan zijn er hier in de winter fantastische ski- en snowboardmogelijkheden. Verschillende resorts, waaronder Shiga Kogen en Hakuba, waar de Olympische Winterspelen van 1998 plaatsvonden, liggen op een paar uur van Tokio.

10. Onsen

Als je voor een dagje Tokio verlaat, ga dan naar een Onsen stad. Japan, op een fundament van vulkanische en geothermische activiteit, is de thuisbasis van duizenden natuurlijke warmwaterbronnen. Deze dampende hete bronnen, Onsens genaamd, zijn de perfecte plek om te genieten, te ontspannen en het mineraalrijke water zijn wonderen te laten doen op je geest, lichaam en ziel. Oh, en het is maar dat je het weet, er wordt verwacht dat je naakt baadt, maar mannen en vrouwen baden in aparte zwembaden.

Vind ook je eigen redenen om van Tokio te houdenOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer