GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

5 leuke manieren om vandaag nog te beginnen met de voorbereiding van je zomerreis

5 leuke manieren om vandaag nog te beginnen met de voorbereiding van je zomerreis

De zwoele avonden, de vage geur van zonnecrème en de lange, zonnige dagen: de zomer is eindelijk aangebroken. Met zonneschijn en een nieuwe omgeving in het vooruitzicht, is het moeilijk om jezelf niet in het vliegtuig te zien stappen en op een droomreis te vertrekken.

Als je mentaal al aan het luieren bent op een strand, nippend aan een ijskoud drankje, maar nog even moet wachten op die zomertrip, geen paniek. Er zijn een paar dingen die je vandaag al kunt doen om opgewonden te raken en je klaar te maken voor het avontuur dat voor je ligt.

1. Maak een inpaklijst

Oké, ik weet wat je denkt: inpakken? Ugh, saai. Daarop zeg ik: ten eerste, ja, maar ook toekomstige-je zult je dankbaar zijn! Als je nog nooit op een vakantie van een week bent verschenen met 14 broeken maar twee onhandige tanktops, dan weet je dat planning van essentieel belang is. Begin van tevoren met het samenstellen van de outfits die je wilt dragen en denk na over eventuele extra's die je moet kopen of meenemen. Het zit 'm allemaal in de details!

2. Stel een zomer afspeellijst samen

Het samenstellen van een top afspeellijst op Spotify voor in de auto/trein/vliegtuig moet wel een van de meest bevredigende dingen ooit zijn. Je kunt er onderweg naar luisteren (of dat nu auto/trein/vliegtuig is) en het vervolgens de soundtrack laten zijn van je zomerse uitje. Stap je in een auto met een AUX? Wat is een beter moment om je vrienden te zegenen met je geweldige muzieksmaak (of ze het er nu mee eens zijn of niet). Als je geen inspiratie hebt, bekijk dan hier een van de onze.

Een ander leuk aspect is dat zelfs jaren later, als je naar de liedjes op die afspeellijst luistert, ze je zullen herinneren aan die gedenkwaardige zomervakantie.

3. Plan je foto's

Als je iemand bent met een sterk Instagram-gevoel, is het misschien de moeite waard om wat pittoreske locaties te onderzoeken die goede foto-opnamen opleveren. Kijk op google wat anderen aanbevelen of blader gewoon door kaarten en zie waar je zin in hebt.

Hou je meer van spontane momenten? Waarom schaf je niet een paar wegwerpcamera's aan waarmee jij en je vrienden foto's kunnen maken terwijl jullie op stap zijn? Je hebt geen idee of ze goed zijn totdat je ze laat ontwikkelen, maar dat is eigenlijk de helft van het plezier.

4. Kies plannen (en back-ups)

Stel een lijst samen van bezienswaardigheden die je wilt zien of dagtripjes die je leuk lijken. Google is ook hier je vriend of - nog beter - als je mensen kent die naar de bestemming zijn gereisd waar je naartoe gaat, vraag dan om aanbevelingen! Je zult vaak verborgen juweeltjes ontdekken die je anders niet per se zou vinden.

5. Lees over restaurants

Kies op dezelfde manier een paar restaurants uit die je van tevoren wilt gaan bekijken. Lees wat recensies of vraag eens rond: in beide gevallen vind je vast een paar heerlijke opties. Zorg er natuurlijk ook voor dat je wat ruimte in je agenda overlaat voor spontane restaurant- of barvondsten. Een van de leukste dingen van een zomervakantie is ronddwalen in een nieuwe stad, een leuk plekje ontdekken en meteen naar binnen springen om wat plaatselijke lekkernijen te proberen.

Nog een zomerreis aan het plannen? Verken de wereld met onsLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer