Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Bristol

10 verborgen pareltjes in Bristol

Van historische openluchtzwembaden tot muziekfestivals en filmvertoningen in grotten onder de stad. Er is zoveel meer in Bristol dan de Hangbrug – als je maar weet waar je moet zoeken!

1. Het Lido

Bristol Lido ligt verscholen in de prachtige omgeving van Clifton en is een prachtig openluchtzwembad omgeven door traditionele houten kleedkamers, een zonnedek, een spa en een chique bar en restaurant. Als de zon schijnt, is dit gerestaureerde historische pareltje de perfecte plek om een duik te nemen en te genieten van dat ontspannen vakantiegevoel, zonder de stad te hoeven verlaten.

2. St Nick’s Night Market

Overdag loopt de grootste overdekte markt van het Verenigd Koninkrijk, St Nick’s Market, over met lokale juwelen, ambachtelijke kraampjes en het watertanden van street food. Wat minder bekend is, is dat tijdens sommige vrijdagse zomeravonden de kraampjes laat opengaan en de St Nick’s Night Market begint. Lokale straatartiesten, muzikanten, circusacts en dj’s nemen dit deel van de oude stad over voor een avondje heerlijk eten en entertainment.

3. 20th Century Flicks

Bristol is de thuisbasis van een enorme filmscène, met enkele van de grootste spelers in de Britse film- en documentaire-industrie die hier gevestigd zijn. The Watershed, een grote bioscoop, bar en restaurant met uitzicht op de haven, toont veelgeprezen films en is erg populair. De weinig bekende 20th Century Flicks is echter de zevende hemel voor liefhebbers van klassieke films. Deze kleine winkel verhuurt meer dan 20.000 films op DVD. En heeft twee intieme 11- of 18-zitsbioscopen beschikbaar voor privéverhuur om jou en je vrienden een old-school filmervaring te geven zoals nergens anders in Bristol.

4. Redcliffe-grotten

Onbekend bij veel inwoners van Bristol loopt een hele reeks kunstmatige grotten onder het Redcliffe-gebied in de buurt van de haven. Sinds hun bouw in de middeleeuwen hebben de grotten vele rollen gespeeld in de geschiedenis van Bristol. Zo begon het als een plek om zand te delven voor de productie van glas en aardewerk om te worden gebruikt als een opslagruimte. En zelfs als een plek voor het huisvesten van gevangenen. Tegenwoordig zijn de grotten meestal gesloten, maar ze zijn een paar keer per jaar geopend voor een unieke film- of muziekervaring.

5. Chance & Counters

Weggestopt met uitzicht op de historische kerststappen, is Chance & Counters het enige bordspelcafé van Bristol. Of je nu onderdak zoekt voor een regenachtige middag of een avondje monopoly speelt met een van de lokale ambachtelijke bieren van het café, deze gezellige hangout is een geweldige plek om je vrienden uit te dagen. Met meer dan 600 verschillende spellen, variërend van old-school klassiekers tot moderne ontwerpen, is er altijd wel iets om ieders competitieve kant te verleiden!

6. The Milk Thistle

Nu, deze bar is letterlijk een verborgen pareltje. Bijna volledig vermomd van buitenaf zouden de meeste mensen die op straat langskomen, zich nooit bewust zijn van de sign-less, geschilderde zwarte deur in het gewone rode bakstenen gebouw aan Colston Avenue. Maar wie op deze deur klopt, wordt beloond met toegang tot een van Bristol’s coolste speakeasy bars. Deze stijlvolle verbodsbar, die vier verdiepingen van een historisch gebouw in het hart van de stad omvat, is een van de beste cocktailbars in de omgeving – maar zwijg, vertel het niet aan iedereen!

7. Underfall Yard

Het leven in Bristol draait al lang om de haven en de Underfall Yard herdenkt de rijke geschiedenis van de stad op het gebied van de scheepsbouw. Oude machines staan tentoongesteld in de oude houten gebouwen waar de bouw ooit bloeide. Terwijl nieuwe generaties vakmannen en botenbouwers op de naastgelegen werf werken. Eenmaal per jaar wordt het iconische houten historische schip van Bristol, de Matthew, dat dagelijks door de haven vaart, hier naar de droge dokken gesleept voor onderhoud.

8. Clifton Arcade

In Clifton Village is er geen tekort aan grootse architectuur en coffeeshops in historische gebouwen. Het Primrose Café, met zitplaatsen op straat, is een populaire brunchplek, maar daarachter ligt dit gedeelte van Bristol’s schattigste collectie winkels – de Clifton Arcade. Deze prachtige Victoriaanse speelhal is de thuisbasis van onafhankelijke kaartwinkels, vintage kleding- en juwelierszaken en ambachtswinkels, waardoor het de perfecte plek is voor een luie zondag of een plek waar je unieke souvenirs kunt kopen.

9. Blaise Castle Estate & Hamlet

Een beetje buiten de stad, Blaise Castle is een indrukwekkende waanzinnige en 18de-eeuwse herenhuis. Daarbij is het omliggende landgoed een populaire plek voor een wandeling op het platteland. Maar er is ook een klein, pittoresk dorpje gebouwd in de 19e eeuw bij de ingang met leuke gerestaureerde huisjes die erg mooi zijn om te bezoeken.

10. The Full Moon and Attic

In het hart van de creatieve wijk van Bristol, Stokes Croft, heeft deze bloeiende pub een enorme buitenruimte en een aantal van de beste muziekavonden van de stad. Er zijn lokale en opkomende muzikanten te zien, zodat je een middag kunt doorbrengen met een drankje van de West Country ciders en luisteren naar een folkband uit de buurt, of de hele nacht kunt dansen op de tonen van de nieuwste opkomende dj’s van Bristol.

Ontdek deze pareltjes ook zelf!Meer informatie

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur