GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in Singapore

10 verborgen pareltjes in Singapore

Nadat je de indrukwekkende Gardens by the Bay hebt verkend, hebt gewinkeld tot je erbij neerviel op Orchard Road en het iconische Raffles Hotel hebt bezocht, ga je op zoek naar onze beste verborgen pareltjes om het authentieke Singapore te ervaren.

1. Smoke & Mirrors

Als het gaat om uitzicht vanaf daken in Singapore, kent iedereen de bars en restaurants in de Marina Bay Sands, maar er is nog een ongelooflijke (en minder toeristische) bar in de stad. Smoke and Mirrors ligt bovenop de Singapore National Gallery - hier wordt een creatief menu van zorgvuldig samengestelde cocktails geserveerd met een prachtig panorama van de heldere en dramatische skyline van de stad.

2. Citizen Farm

Verborgen in het hart van deze bebouwde, stedelijke omgeving is Citizen Farm een oase van gemeenschapslandbouw. De boerderij is in 2016 opgericht op het terrein van een verlaten voormalige gevangenis en is ontworpen om het land een nieuwe bestemming te geven, de lokale bevolking samen te brengen om meer te leren over landbouw en om duurzaam voedsel van hoge kwaliteit te produceren met behulp van moderne, afvalarme technologie. Volg een rondleiding, doe mee aan een workshop of meld je aan voor een 'Citizen Box' met verse, op de boerderij verbouwde groenten om de boerderij en lokale telers te steunen en gezond te eten!

3. Gillman Barracks

De Gillman Barracks, ooit een Britse legerbasis en doordrenkt van militaire geschiedenis, is helemaal opnieuw uitgevonden en is nu in stilte de thuisbasis van enkele van 's werelds beste hedendaagse kunst. De prachtige koloniale architectuur huisvest hier een verzameling galerieën, restaurants en zelfs een bar met livemuziek van plaatselijke muzikanten. Elke paar weken hebben de Gillman Barracks op vrijdagavond Art After Dark open avonden met nieuwe shows, live optredens en pop-up eetkraampjes.

4. Singapore Really Really Free Market

Op deze markt hoef je je portemonnee niet mee te nemen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar zoals de naam al zegt, is alles hier echt gratis. De markt, die al meer dan 10 jaar bestaat, is opgezet als een culturele en sociale onderneming en moedigt delen, handelen en goodwill aan om een gelukkige en zorgzame gemeenschap op te bouwen. In plaats van goederen met contant geld te kopen, word je uitgenodigd om te ruilen voor spullen of een dienst of vaardigheid aan te bieden als betaling; hier wordt van alles geruild en gedeeld, van zelfgebakken koekjes tot ongewenste kleding of lokale kunst!

5. Island Penang Cafe

Dit kleine restaurant is een populaire plek bij de lokale bevolking en is een geweldige plek om een ontspannen avond door te brengen en de traditionele Maleisische keuken van Penang te proeven. Niet ver van het West Coast Park ligt Island Penang Cafe een beetje buiten de stad, maar daardoor is het niet zo toeristisch. De prijzen zijn redelijk, de gerechten zijn heerlijk en je kunt vaak nog wel een tafel krijgen.

6. Sungei Buloh

De Singapore Zoo is beroemd om zijn nachtsafari, maar voor een authentiek stukje Singaporese wildernis ga je naar Sungei Buloh aan de noordwestkust. Hier beschermt een 87 hectare groot wetlandreservaat massa's inheemse planten en dieren van het land. Natuurpaden leiden je door mangroven, bossen en wetlands met een grote biodiversiteit waar duizenden trekvogels, inheemse bloemen, modderkreeften en zelfs estuariumkrokodillen leven.

7. Timbre+ Food Park

Niet het makkelijkste geheim om te bewaren vanwege de omvang (dit indrukwekkende foodpark is opgezet met behulp van hergebruikte scheepscontainers), maar het is zeker nog een nieuwe en opwindende toevoeging aan Singapore's lijst van culinaire hoogstandjes. Het aanbod reikt veel verder dan de Maleise keuken en de verkopers bieden zelfs Franse, Amerikaanse en Spaanse gerechten aan, bijna elke avond begeleid door livemuziek.

8. Kampong Lorong Buangkok

Als je wilt ontsnappen aan de drukte van het moderne stadsleven, is een bezoek aan een Kampong (het Maleisische woord voor dorp) een geweldige manier om een beetje traditionele Singaporese cultuur te ervaren. Door de snelle groei van de stad bestaan er steeds minder Kampongs, waardoor Lorong Buangkok een van de laatste plekken is waar je terug in de tijd kunt gaan, de eenvoudige houten huizen kunt zien en een glimp kunt opvangen van een langzamer levenstempo.

9. Smith Marine Floating Restaurant

Deze drijvende kelong ligt tussen Pulau Ubin en de veerbootterminal van Changi Point en is een unieke locatie om van een maaltijd te genieten. Dit restaurant serveert alleen de meest verse zeevruchten en je kunt er van alles proeven, van krab en calamares tot kreeft en garnalen. Je kunt zelfs je vaardigheden op de proef stellen en je eigen vis vangen.

10. Wessex Estate

In de jaren 40 bloeide het gebied Wessex in het westelijke deel van Singapore op als een centrum met prachtige huizen in koloniale stijl voor Brits militair personeel. Het is de moeite waard om een stukje van de gebaande paden af te gaan om de prachtige bungalows en huizen hier te bezoeken die nog steeds omgeven zijn door weelderig groen. Het gebied wordt tegenwoordig omgetoverd tot een trendy, pittoreske buurt, met enkele nieuwe kunstateliers en cafés die vintage decor en overblijfselen uit de jaren '40 in ere houden.

Leer Singapore kennenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer