GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Virtuele rondleidingen door Europa: ervaar onze bestemmingen online

Virtuele rondleidingen door Europa: ervaar onze bestemmingen online

Thuis zitten kan frustrerend zijn, vooral als je weet hoeveel fantastische bezienswaardigheden in Europa er te ontdekken zijn. Gelukkig betekent thuisblijven niet dat je de mooiste landschappen en culturele hoogtepunten van Europa helemaal moet missen. Veel landen en steden bieden creatieve manieren om een aantal van hun beste ervaringen online te verkennen, om de tijd door te brengen totdat je ze persoonlijk kunt bezoeken. Anticiperen is immers het grootste plezier!

Hier zijn een paar Europese steden die je kunt leren kennen met virtuele rondleidingen en evenementen:

1. Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een must voor iedereen – net als de vele online aanbiedingen. Beroemde bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace of the Houses of Parliament hebben hun virtuele deuren geopend voor het publiek. Je kan ook een kijkje nemen bij bekende bezienswaardigheden door te klikken op de plek waar je naartoe wilt vanaf de top van “The London Eye”. Tijdens deze rondleidingen krijg je gratis toegang tot prachtige Londense attracties vanuit je luie zetel. Je hebt zelfs een groot voordeel: dankzij dit 360° uitzicht krijg je de Big Ben te zien voordat deze werd bedekt met steigers voor renovatiewerkzaamheden.

Als je op zoek bent naar weekendactiviteiten, waarom zou je dan niet eens kijken wat de Londense evenementen scene in petto heeft? Bekijk een van de live stream toneelstukken van het National Theatre of vind andere evenementen voor je dagelijkse dosis Londen.

2. Parijs

Heb je altijd al op de Eiffeltoren willen staan en de Franse hoofdstad willen bewonderen? Dankzij Google Maps komen de prachtige uitzichten direct in jouw woonkamer, waardoor zelfs mensen met hoogtevrees kunnen genieten van een ervaring.

Droom je ervan om een blik te werpen op de glamoureuze dagelijkse activiteiten van de Fransen? Proef de Franse cultuur door te kijken naar de shows die La Comédie-Française opvoert – ook een toffe manier om je Frans te oefenen. Je hebt ook de mogelijkheid om het Musée d’Orsay te bezoeken voor prachtige kunst uit de 19e en 20e eeuw.

3. Berlijn

Berlijn is een van de culturele centra van Duitsland met een breed scala aan shows, evenementen en plaatsen voor een geweldig avondje uit. Gelukkig hoef je de talloze mogelijkheden voor een gezellige avond niet te missen. Het populaire Schaubühne theater heeft een online programma gemaakt met dagelijkse voorstellingen om de tijd te doden.

Vanaf 18.00 uur elke avond kan je een stukje van de Berlijnse cultuur mee naar huis nemen. Sommige hebben geen ondertiteling, dus naast het vermaak, oefen je ook Duits en heb je het gevoel dat je je tijd productief hebt doorgebracht. Echt een traktatie en eens leuke afwisseling van het zoeken naar nieuwe Netflix shows om te bingen!

Mis jij die leuke avonden met vrienden? Je bent niet alleen! Gelukkig heeft het Berlijnse uitgaansleven besloten om iets te doen tegen het gebrek aan feestjes bij ons thuis. Dankzij de virtuele clubavonden, kan je luisteren naar exclusieve dj-sets en die benen in beweging krijgen. Een geweldige manier om de tijd door te brengen, het geeft ons een unieke kans voor een feestje met de hele familie!

4. Rome

“La bella vita” in de prachtige hoofdstad van Italië moet misschien nog even wachten, maar dat betekent niet dat je geen goed beeld kunt krijgen van hoe de smalle steegjes van de stad er uitzien. Het Prowalk Tours Youtube-kanaal heeft een virtuele wandeltour geüpload. In vijf (ja – vijf!) uur krijg je een ongelooflijke wandeling en ervaar je de geluiden en beelden van Rome zo realistisch mogelijk vanuit het comfort van je zetel. Je leert feiten over oude ruïnes terwijl je virtueel door pittoreske kasseistraatjes slentert en bezienswaardigheden zoals het beroemde Colosseum van dichtbij ziet.

Als je je wilt onderdompelen in de cultuur van de stad, kun je ook online het Musei Vaticani bezoeken en een 360° uitzicht krijgen op de Sixtijnse Kapel naast andere indrukwekkende delen die je naar enkele van de meest prestigieuze, met geschiedenis gevulde kamers van Rome zullen teleporteren.

5. Dublin

Tijd doorbrengen in Dublin belooft altijd veel craic (of plezier, als je niet bekend bent met het Ierse slang). Terwijl je wacht op jouw volgende reis naar de stad die historische wijken zoals Temple Bar sierlijk combineert met nieuwbouw van het havengebied, kan je online een eerste indruk krijgen van wat je kan verwachten.

Op Virtual Visit Tours kan je een aantal dingen doen die op jouw verlanglijstje staan, zoals een wandeling over de rivier de Liffey via de Ha’penny Bridge, een kijkje nemen in het iconische Guinness Storehouse en de beroemde St. Hou je van een quizavond in een sfeervolle kroeg? Dan heeft Dublin een virtuele quiz voor je in petto waar jij en je vrienden aan mee kunnen doen – plezier gegarandeerd!

Als je een echte Ierse reis wilt maken, moet een excursie naar de prachtige kusten van het Groene Eiland zeker in je reisschema worden opgenomen. The Cliffs of Moher in West-Ierland zijn een absolute top tip voor elke reiziger en bieden een van de meest adembenemende uitzichten in Europa. De steile rotsformaties die boven de brullende golven van de Atlantische Oceaan uitstijgen, liggen normaal gesproken op drie uur rijden van Dublin – en online slechts een klik verwijderd van je zetel.

6. Barcelona

Voor je dagelijkse dosis ‘summer vibes’ kun je ook een aantal van de hoogtepunten van Barcelona bekijken. Terwijl de stad betaalde evenementen aanbiedt, bevat deze website ook veel gratis 360°-ervaringen van de toeristische attracties.

Ga op de stranden staan en geniet van het uitzicht op de fonkelende zee, geniet van het uitzicht op de zonnige daken van de stad vanaf Parc Güell of ga naar de torenspitsen van La Sagrada Família, ongetwijfeld een van de beroemdste bezienswaardigheden van Barcelona en Europa.

Dit zijn allemaal geweldige manieren om niet alleen de tijd te doden, maar om daadwerkelijk te beginnen met het plannen van waar je naartoe wilt. Misschien kun je beginnen met het maken van een lijst van steden die je wilt bezoeken of doe al onderzoek naar je droomplekken – hopelijk zien we elkaar daar snel weer!

Plan jouw droomtrip met EF!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer