GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

5 betaalbare dingen om te doen in Berlijn

5 betaalbare dingen om te doen in Berlijn

Berlijn barst van de creativiteit, geschiedenis en eigenzinnigheid, waardoor het een boeiende stad is om te ontdekken. De stad verandert en evolueert voortdurend door migratiegolven die de samenstelling van de stad veranderen. In 2003 verklaarde de toenmalige burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, beroemd dat Berlijn "arm maar sexy" was, en het is moeilijk om een betere beschrijving te bedenken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Berlijn een populaire keuze is voor zowel studenten als toeristen. Dus als je van plan bent om een bezoek te brengen aan de 'capital of cool' van Europa, zul je aangenaam verrast zijn door hoe betaalbaar het kan zijn, als je weet waar je moet zijn. Hier zijn onze keuzes van de beste dingen om te doen in Berlijn met een klein budget.

1. Doe een elektrische step-tour

Zoals in de meeste Europese steden is Berlijn bezaaid met 'e-scooters', elektrische steps. Maak er dus een dagje uit van en voel de wind in je haren terwijl je je een weg baant door Berlijn. Maak van de gelegenheid gebruik om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, zoals de East Side Gallery op de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Reichstag.

Voi biedt dagpassen aan voor ongeveer €7 (tot 120 minuten), zodat je naar elke bezienswaardigheid kunt scooteren, kunt parkeren en dan een nieuwe kunt pakken zonder ontgrendelingskosten te betalen.

2. Breng je zondag door in het Mauerpark

Het Mauerpark is een bruisend stadspark in de wijk Prenzlauer Berg. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat het deel uitmaakte van de Berlijnse Muur. Hoewel je het park altijd kunt bezoeken voor een picknick of om mensen te kijken, komt het pas echt tot leven op zondag met een vlooienmarkt en openluchtkaraoke.

De vlooienmarkt in het Mauerpark heeft honderden kraampjes die elke zondag van 7.00 tot 17.00 uur vintage artikelen en tweedehands spullen verkopen. Als je een tijdje in Berlijn bent, is dit ook een geweldige plek om een oude fiets voor een spotprijsje op de kop te tikken en deel te nemen aan de fietsvriendelijke cultuur van de stad.

Ga na het winkelen naar de berenkuil voor de beroemde openluchtkaraoke. Dappere zielen betreden het podium in dit grote amfitheater en zingen elke zondag rond 15.00 uur hun longen uit hun lijf. Het is gratis om te kijken (en mee te doen).

3. Goedkoop eten

Berlijn is een ongelooflijke stad voor liefhebbers van lekker eten. Er zijn een aantal uitstekende, chique eetgelegenheden, maar aan de andere kant van het spectrum heb je ook volop keuze. Met een enorme Turkse bevolking en de bakermat van de döner, kun je niet ver gaan zonder een kebabzaak tegen te komen. Maar er zijn genoeg andere heerlijke goedkope eettentjes om te proberen:

  • Thai park: verschillende Thaise verkopers verkopen heerlijke en goedkope maaltijden in dit park, neem je eigen picknickkleed mee

  • Curryworst en friet bij Wurstpate

  • Smakelijke Vietnamese maaltijden bij Hamy Cafe

  • Een selectie vullende wraps voor maar €2 bij Libanon Falafel in Neükolln

  • Probeer een van de goedkope cultburgers bij Burgermeister

  • De prijs-kwaliteitverhouding bij Pizza Dach is fantastisch

  • Begin de dag goed met een uitgebreid ontbijt bij 3 Azzam

4. Cultuur snuiven

Berlijn staat vol met belangrijke historische bezienswaardigheden en het is zeker de moeite waard om ze te bezoeken. Maar met zoveel bezienswaardigheden kunnen de toegangsprijzen snel oplopen, dus we hebben een handige tip voor je.

Koop een Berlijn Museumpas waarmee je drie opeenvolgende dagen gratis toegang hebt tot meer dan 30 musea en culturele attracties. Dit is genoeg tijd om er genoeg te bezoeken. Hij kost €32, of slechts €16 op vertoon van een studentenkaart.

Als je een heel klein budget hebt, is elke eerste zondag van de maand Museumzondag in Berlijn waar de meeste musea gratis hun deuren openen. De rijen kunnen lang zijn, maar als je van tevoren plant, kun je er gemakkelijk een paar bezoeken op één dag.

5. Bekijk alles vanuit de hoogte

De Overwinningszuil is een toren van 69 meter hoog die werd gebouwd om de Duitse overwinningen op Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk tussen 1864 en 1871 te herdenken. Hij staat midden in het uitgestrekte park Tiergarten, op 2 km lopen van de Brandenburger Tor. En het beste van alles is dat het maar €4 kost en 285 treden om de top te bereiken. Dus als je Berlijn vanuit vogelperspectief wilt bekijken, maar de TV-toren (Fernsehturm) buiten je budget valt, is dit een geweldig alternatief. In de herfst zijn de veranderende kleuren van de bladeren in de Tiergarten extra mooi.

Bonustip: Vergeet niet om een fotostrip als souvenir te maken bij een van de Photoautomat photo booths in de stad (er is er een bij de East Side Gallery) voor maar €2.

Wil jij Duits leren in Berlijn?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer