GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Hoe bereid ik me voor op een buitenlandse taalreis? 12 tips

Hoe bereid ik me voor op een buitenlandse taalreis? 12 tips

Op buitenlandse taalreis gaan is een onvergetelijk avontuur. Maar voordat je je kan bekwamen in een andere taal, je jezelf kan onderdompelen in de lokale levensstijl en herinneringen kan maken die je voor altijd zullen bijblijven, moet je je klaarmaken voor de reis – en dat betekent niet alleen je paspoort bij de hand hebben en je koffer klaarmaken.

1. Verzorg je financiën

Voordat je iets anders doet, moet je ervoor zorgen dat je genoeg geld hebt om te betalen voor de reis – dit omvat ook het geld dat je tijdens je verblijf in het buitenland zult besteden. Als vuistregel zul je waarschijnlijk meer geld uitgeven dan je verwachtte. Gewoonlijk is het het beste om niet alleen wat geld bij de hand te hebben, maar ook een creditcard voor grotere uitgaven en langere reizen. Laat je bank ook zeker weten waar je naartoe gaat en hoe lang je blijft. Op die manier blokkeren ze je kaart niet zodra je begint te winkelen.

2. Organiseer een luchthaventransfer

Als je je leven gemakkelijker wilt maken, kan je best aan je studieadviseur vragen om de transfer van de luchthaven naar de residentie of de school te regelen. Als je liever je eigen taxichauffeur vindt of met het openbaar vervoer reist, kan je de verschillende opties best op voorhand opzoeken – dit zal je veel tijd en energie besparen, vooral na een lange vlucht. Eens je alles op de bestemming zelf hebt georganiseerd, moet je zeker niet vergeten dat je voordat je vertrekt ook nog vervoer naar de luchthaven moet hebben.

3. Zorg dat je verzekering in orde is

Profiteer zeker van de kennis van je studieadviseur in het buitenland. Zo kan je bij die persoon terecht om raad te krijgen over je reisverzekering. Het wordt ook aangeraden om contact op te nemen met je ziekteverzekering om te zien of je ook in het buitenland gedekt wordt.

4. Kopieer belangrijke documenten

Zorg voor digitale en papieren kopieën van al je belangrijke documenten – paspoort, verzekering, kredietkaart informatie – en bewaar deze op verschillende plaatsen. Je kan het beste thuis een kopie achterlaten bij je familie of vrienden en zelf een digitale en papieren kopie bijhouden. De digitale versie moet ergens veilig bewaard worden, maar gemakkelijk toegankelijk, zoals in je e-mail inbox of een cloudserver.

5. Onderzoek je thuis weg van huis

Leren over waar je naartoe gaat en wat je daar kan doen en zien, is waarschijnlijk het leukste aan de voorbereiding van je reis. Je kan reisgidsen kopen of gewoonweg alle informatie op Google opzoeken om te weten te komen wat je nieuwe thuis weg van huis te bieden heeft. Hoewel het veel leuker zal zijn om het allemaal in het echt te zien, kan het handig zijn om al op voorhand een overzicht te hebben om zo het meeste uit je tijd in het buitenland te halen. Vergeet ook zeker niet je op voorhand te informeren over de gewoonten en tradities. Dit zal je helpen om je sneller thuis voelen in het buitenland.

6. Pak je koffer in (duh!)

Controleer eerst hoe groot je bagage mag zijn en hoeveel je bagage mag wegen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Lees dan onze blogpost om het inpakken van je bagage een eitje te maken. Enkele dingen die essentieel zijn wanneer je reist zijn een adapter en extra kleren in je handbagage, in het geval dat je grote bagage vertraging oploopt. Vergeet ook niet om een naamplaatje op al je bezittingen aan te brengen zodat je je spullen niet kwijt raakt.

7. Leer enkele woorden in de lokale taal

Aangezien je dit artikel aan het lezen bent, kunnen we ervan uitgaan dat je van plan bent om een taal in het buitenland te studeren. Het kan toch nooit kwaad om je een beetje op voorhand voor te bereiden? Reizen wordt een stuk eenvoudiger als je gewend bent aan hoe de nieuwe taal klinkt en zelfs een paar zinnen in de lokale taal kent. (Wanneer je bijvoorbeeld op een lange vlucht zit kan je je basiswoordenschat wat opfrissen)

8. Koop de nodige voorschriften op voorhand

Als je regelmatig voorgeschreven medicatie neemt of contactlenzen gebruikt kan je er best voor zorgen dat je genoeg hebt voor de hele reis of dat je een voorschrift hebt dat je in het buitenland kan invullen. (Neem contact op met je verzekering over de dekking.)

9. Schrijf belangrijke cijfers op

In het tijdperk van mobiele telefoons herinneren we ons nauwelijks telefoonnummers of wachtwoorden. Als je naar het buitenland gaat, moet je misschien een nieuw telefoonnummer aanvragen of op een computer op school inloggen: zorg ervoor dat je een paar belangrijke telefoonnummers en wachtwoorden onthoudt of schrijf ze gewoon op, zodat je kan bellen en inloggen wanneer je wilt zonder te moeten panikeren.

10. Regel alles in verband met je gsm-abonnement op voorhand

Afhankelijk van hoe lang je in het buitenland bent, is het de moeite waard om een ​​simkaart op je bestemming te kopen. Neem voordat je vertrekt contact op met je mobiele provider over roamingkosten en data-abonnementen, zodat je na je terugkeer geen enorme telefoonrekening ontvangt. Er is op veel plaatsen (gratis) wifi – zoals op de school, in je woning en mogelijk zelfs op openbare plaatsen – maar het zou handig kunnen zijn om ook bereikbaar te zijn als je niet in de buurt van een hotspot bent.

11. Zeg hallo tegen je gastgezin

Wij raden het je aan om je voor je vertrek voor te stellen aan je toekomstig gastgezin of kamergenoten indien je die hebt. Zij zullen waarschijnlijk net zo nieuwsgierig naar jou zijn als jij over hen. Daarom zal het als een vriendelijk gebaar overkomen wanneer je je op voorhand voorstelt. Verder houdt iedereen ook wel van cadeautjes, dus waarom zou je niet meteen een goede indruk maken en een klein souvenir meenemen vanuit je eigen land? Dit is dan ook meteen de perfecte ijsbreker!

12. Wees enthousiast

Er zijn zoveel dingen waaraan je moet denken en die je moet doen voordat je naar het buitenland vertrekt, zeker als het je eerste reis is. Maar ook al moet je je bagage duizenden keren opnieuw inpakken, moet je niet vergeten enthousiast te zijn over het onvergetelijke avontuur dat je te wachten staat!

Studeer in het buitenland met EFKom meer te weten
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer