Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Wat houdt je tegen om naar het buitenland te gaan? 5 algemene problemen en oplossingen

Wat houdt je tegen om naar het buitenland te gaan? 5 algemene problemen en oplossingen

De wereld rondreizen, een nieuwe cultuur ontdekken en verschillende talen leren spreken staat hoog op de bucket lists van veel mensen. Toch zijn veel mensen bang om hun comfortabele leven achter zich te laten en een onbekend land te gaan verkennen. Als voormalig EF student en EF’s Global Intern had ik de kans om geweldige plekken te ontdekken. Ik vroeg me dus af: wat houdt mensen tegen om naar het buitenland te gaan?

Ik kwam met vijf oplossingen voor algemene reisproblemen die je kunnen helpen je angst om naar het buitenland te gaan te overwinnen. Het geeft je een duwtje in de rug om de wereld te gaan verkennen.

1. Heimwee

Probleem: Heimwee is beschreven als rouwen, zoals het verlies van een geliefde. Waar iemand in dit geval om rouwt, is het verliezen van een vertrouwde plek. Als mensen op reis gaan, gaan ze meestal naar plaatsen die heel anders kunnen zijn dan hun geboorteland. Dit kan een grote verandering zijn. Heimwee kan voorkomen dat mensen zich in het buitenland volledig kunnen vermaken.

Oplossing: Herinner jezelf eraan dat je vroeg of laat naar huis gaat, en dat je alleen deze tijd hebt om te genieten de plek die je bezoekt. Schrijf de plaatsen die je wilt zien op en maak een schema waar je je op kan concentreren. Om het gevoel te krijgen dat je controle hebt over je leven in een nieuwe omgeving, moet je een nieuwe routine creëren. Zo weet je wat je gaat doen en wanneer je dit gaat doen!

2. Alleen reizen

Probleem: Alleen zijn in een ander land kan eng zijn! Als je alleen reist, heb je geen familie of vrienden om op te vertrouwen. Als er een probleem is, moet je een manier vinden om het zelf op te lossen. Dit kan je doen aarzelen om alleen te reizen. Je kunt altijd proberen je beste vrienden te overtuigen om met je mee te gaan, maar alleen reizen is één van de leukste dingen op deze planeet. Believe me!

Oplossing: Alleen een reis maken is de perfecte gelegenheid om vrienden uit verschillende delen van de wereld te maken, een diversiteit aan talen te horen en alles zelf te beslissen! Hoe vaak ben je nu niet naar een restaurant of een bepaalde bezienswaardigheid geweest omdat je vrienden dat graag wilden? Nou, als je alleen reist, ben je zelf de baas en kun je doen wat je wilt. In het geval dat je hulp nodig hebt, kan je altijd je familie bellen of skypen!

3. Geld

Probleem: Het hebben van genoeg geld is mega belangrijk als je gaat reizen. Vliegtickets, hotels en kosten van levensonderhoud in het buitenland kunnen duur zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties je kan overwegen voordat je op reis gaat.

Oplossing: Als je wilt reizen zonder al te veel geld uit te geven, kun je het beste grondig onderzoek doen op het internet. In plaats van een hotelkamer te boeken, kan je altijd overwegen om naar Airbnb of hostels te gaan. Reizen met een vriend of vriendin en het delen van een kamer is ook een goede manier om geld te besparen!

4. Culturele verschillen

Probleem: Ander voedsel, andere gewoontes en andere tijdzones maken deel uit van reizen. Zelfs als deze verschillen een belangrijk onderdeel zijn van het verkennen en bezoeken van de wereld, kunnen mensen er bang voor zijn. Als iemand eenmaal gewend is aan bepaalde gewoontes, kan het lastig zijn om eruit te komen.

Oplossing: Hoe meer je leert over deze cultuurverschillen en hoe meer je ermee aan de slag gaat, hoe beter je een cultuur zult begrijpen. Wees open-minded, probeer nieuwe dingen en praat met nieuwe mensen! Als je op reis gaat, is aanpassing de sleutel.

5. Misverstanden

Probleem: Een van de meest voorkomende obstakels bij het reizen naar het buitenland kan een taalbarrière zijn. Niet begrepen worden of worstelen om te communiceren in een andere taal kan leiden tot een aantal stressvolle situaties. Daarom zijn veel mensen op hun hoede om hun comfortzone te verlaten. Gelukkig kan de huidige technologie ons helpen.

Oplossing: Er zijn veel vertaalapps te downloaden die iedereen kunnen helpen zich in een vreemde taal uit te drukken. Je kan ook een boek kopen en de basis van de taal van het land waar je heen gaat bestuderen. Neem deze angst als een uitdaging voor jezelf en laat dat je niet weerhouden om een vliegticket te boeken en de wereld te gaan verkennen!

Ontdek één van onze bestemmingen!Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen