TOEFL VOORBEREIDING

Er zijn veel verschillende manieren om je voor te bereiden op het TOEFL examen. Sommige zijn erg algemeen, andere heel specifiek. Afhankelijk van je huidige taalniveau en je doel(en) voor de TOEFL toets, kun je studiemethodes combineren om de juiste TOEFL voorbereiding aan te gaan die aansluit bij jouw behoefte, zonder tijd te verliezen.

De algemene TOEFL oefenstrategieën zijn hetzelfde als die je voor elke andere Engelse toets zou gebruiken. Je kunt hierbij alles doen wat jouw Engels verbetert. Omdat de TOEFL alle vier de vaardigheden test, kun je focussen op jouw minst ontwikkelde capaciteiten. Als je goed Engels kunt lezen maar moeite hebt met schrijven, moet je dat laatste oefenen. Vind je het niet moeilijk om Engels te spreken maar vind je het wel lastig om bepaalde Engelse accenten te verstaan, zal je daarop moeten focussen. Op welke vaardigheid je je ook richt: regelmatig oefenen en een goed studieprogramma zijn de sleutel tot een betere TOEFL score.

Test gratis je Engels taalniveau

TOEFL OEFENEXAMENS

Een TOEFL oefentoets geeft jouw een idee van je huidige TOEFL score en schetst een beeld van waaraan je nog moet werken. Veel mensen beginnen met een oefentoets, zonder enige voorbereidingen, en bepalen hun TOEFL voorbereidingsmethodes op basis van het resultaat. ETS, de makers van de TOEFL-toets, verkoopt officiële oefentoetsen. Deze zijn het authentiekst, maar ook het duurst. Je kunt ook gratis de EF SET English Certificate toets maken, of een voorbereidingsboek aanschaffen waarin oefentoetsen staan en waarin je je eigen antwoorden nakijkt.

Het is hoe dan ook belangrijk dat je je TOEFL oefentoets in de best denkbare omstandigheden maakt. Plan voldoende tijd in om het hele examen achter elkaar te kunnen maken, ga zitten op een rustige plek zonder afleiding, en speel niet vals. Onthoudt dat TOEFL oefentoetsen niet zo stressvol zijn als de echte TOEFL die bovendien in een onbekende omgeving wordt gemaakt, dus ga er vanuit dat je tijdens een oefensessie beter scoort dan op de echte examendag.

TOEFL-CURSUSSEN

Voor wie een ambitieus TOEFL-doel heeft, bestaan specifieke TOEFL voorbereidingsmethodes. Veel studenten proberen zich eerst zelfstandig voor te bereiden op het TOEFL examen en schaffen misschien een boek en wat oefentoetsen aan en besluiten daarna de echte TOEFL te maken. Wie nog een lange weg te gaan heeft om zijn doel te bereiken, besluiten zich vaak aan te melden voor een TOEFL voorbereidingscursus. De TOEFL test is namelijk een moeilijke, academisch georiënteerde toets waarbij een specifiek trainingsprogramma het verschil kan maken.

Een goed TOEFL voorbereidingsprogramma bevat veel test-specifiek advies over hoe je bepaalde vragen het beste kunt benaderen, welk tempo je moet aanhouden, strategieën voor het maken van aantekeningen enzovoorts, plus minimaal één TOEFL oefenexamen in een realistische toetsomgeving. Leraren van TOEFL examenvoorbereidingscursussen hebben veel ervaring met de toets en weten hoe jij de voor jou maximaal haalbare score kunt halen.

Er bestaan veel verschillende typen TOEFL voorbereidingscursussen. Deze zijn in grofweg drie types te verdelen: TOEFL voorbereidingscursussen in je eigen omgeving, online en in het buitenland. Houd er rekening mee dat de meeste TOEFL voorbereidingstrajecten minstens twee maanden duren, zo niet langer, en dat je veel tijd nodig hebt om jouw potentiële TOEFL resultaten echt te verbeteren. Houd dat in je achterhoofd tijdens het plannen van jouw toelatingsprocedure voor een universiteit.

TOEFL-TEST IN HET BUITENLAND

EF biedt zowel online als in het buitenland een aantal TOEFL voorbereidingscursussen aan met flexibele startdata en cursuslengtes. Als je je beoogde TOEFL niveau al bijna hebt bereikt kun je je aanmelden voor een korte cursus, terwijl je je op een langere cursus kunt storten als je ambitieuzere doelstellingen hebt. Lees meer over de TOEFL-voorbereidingscursussen in het buitenland en online.

Test gratis je Engels taalniveau