IELTS ACADEMIC

De IELTS Academic toets is van de twee versies van het IELTS test verreweg de populairste variant. De test is voornamelijk bedoeld voor studenten die toegelaten willen worden tot een universiteit in het Verenigd Koninkrijk, alhoewel veel universiteiten daarbuiten ook vaak een IELTS score accepteren als bewijs van voldoende Engelse taalbeheersing. IELTS Academic resultaten kunnen ook gebruikt worden om voldoende Engelse vaardigheden aan te tonen voor een visum of immigratie naar het Verenigd Koninkrijk en andere landen.

Test gratis je Engels taalniveau

EXAMENSTRUCTUUR

Het IELTS Academic examen duurt in totaal twee uur en drie kwartier en toetst vier vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. De schriftelijke onderdelen van de IELTS Academic test verschillen van die van de IELTS General Training toets: er ligt meer nadruk op onderwerpen in een universitaire of andere academische context. De mondelinge onderdelen zijn hetzelfde en gaan over dagelijkse onderwerpen en situaties.

RESULTATEN

Op de IELTS Academic toets behaal je een score van 0 tot 9 en er is geen 'geslaagd'- of 'gezakt'-score. De resultaten van IELTS Academic blijven twee jaar geldig.