DE IELTS LEESTOETS

De IELTS leestoets is het tweede deel van het IELTS examen en duurt in totaal een uur. De losse opdrachten worden niet getimed, dus je kunt zelf bepalen hoe je jouw tijd wilt verdelen. Ook kunnen de opgaven op de volgorde gemaakt worden die jij het prettigst vindt.

Test gratis je Engels taalniveau

SOORTEN VRAGEN

De IELTS leestoets bestaat uit teksten en vragen over deze teksten. Dit kunnen meerkeuzevragen zijn, gatenteksten of labelings-opdrachten. Omdat je je antwoorden met pen moet opschrijven, zijn zowel spelling als je handschrift belangrijk om een goede score te halen voor de IELTS leestoets. Amerikaanse en Britse spelling mogen allebei gebruikt worden, maar nadat je een woord op een bepaalde manier hebt gespeld moet je deze manier aanhouden in de rest van de toets.

EXAMENSTRUCTUUR

De twee IELTS testen bevatten verschillende leesonderdelen. Het IELTS Academic examen bestaat uit drie teksten om te lezen en vragen daarover. Het gaat om academische stukken tekst uit bijvoorbeeld een universitair lesboek, een wetenschappelijk tijdschrift of soortgelijke bronnen. Je hebt geen voorkennis nodig om de vragen over deze teksten te kunnen beantwoorden.

Het leesonderdeel van het IELTS General Training examen bestaat uit drie secties. De eerste bestaat uit meerdere korte teksten of berichten die je in een Engelstalig land kunt verwachten. De tweede bestaat uit twee werkgerelateerde teksten zoals functieomschrijvingen, zakelijke e-mails of trainingsmaterialen. Het derde deel van het luisteronderdeel van het IELTS General Training-examen bestaat uit een langere, gedetailleerdere tekst, bijvoorbeeld uit een krant of tijdschrift.

RESULTATEN

Uit het IELTS leesonderdeel rolt een score op de schaal van 0 tot 9. Deze weegt even zwaar mee als de score voor de andere IELTS onderdelen om het totaalresultaat voor het IELTS examen te berekenen.