CAMBRIDGE EXAMENVOORBEREIDING

De voorbereiding op een Cambridge examen bestaat uit twee delen. Het lastigst is deel één: het verbeteren van je Engels. Omdat het Cambridge examen uit een reeks examens op verschillende niveaus bestaat, kun je kiezen voor bijvoorbeeld een makkelijk of juist wat uitdagender examen. Voor elk examen slaag óf zak je, dus een lastiger examen legt wat meer druk op de voorbereidingsfase. Veel studenten maken meerdere examens: ze beginnen op een wat lager niveau, leren door en maken vervolgens een test op een hoger niveau.

In het tweede deel van je voorbereiding focus je op de specifieke examenstructuur en het scoresysteem van de toets. Op deze examensite en die van Cambridge English vind je hier al wat informatie over, maar je kunt ook verder googelen en een oefentoets maken als je de tijd en behoefte hebt.

Test gratis je Engels taalniveau

CAMBRIDGE EXAMEN OEFENEN

Een Cambridge-oefenexamen maken is een goede manier om te wennen aan het type vragen dat gesteld wordt en het soort antwoorden dat er van je verwacht wordt. Je kunt oefenexamens van Cambridge English kopen en ook online zijn wat oefentesten te vinden. Je kunt ook overwegen de EF SET Engels Certificaat toets te maken. Deze gratis online test is anders van opzet dan de Cambridge examens, maar is net zo streng en resulteert ook in een score aan de hand van het Europees Referentiekader voor de Talen (ERK). Dit geeft je een goed beeld van hoe je op een Cambridge examen zou scoren. Om te bepalen welk Cambridge examenniveau het beste past bij jouw Engelse taalvaardigheden, kun je ook de korte online Cambridge plaatsingstest doen.

CAMBRIDGE ENGELS CURSUS

Als je vanwege je studie of werk wilt slagen voor een specifiek Cambridge examen, is een Cambridge Engels cursus de beste manier om je doel te bereiken. De leraren die deze cursus geven, zijn heel goed op de hoogte van alle Cambridge examens en kunnen je sneller en effectiever klaarstomen voor de toets dan een 'gewone' leraar Engels of zelfstandig studeren dat zou doen. De Cambridge Engels cursus is ontwikkeld om je Engels te verbeteren op de gebieden die getoetst worden, dus er gaat geen tijd verloren aan andere onderwerpen. Bij de Cambridge Engels cursus zijn bovendien oefenexamens inbegrepen, zodat je leert wat voor vragen er aan bod komen en op welk tempo je moet werken.

HOE EF JOU KAN HELPEN

Op veel EF-scholen in het buitenland worden gerichte Cambridge Engels cursussen aangeboden. Tijdens zo'n examenvoorbereidingscursus van EF verbeter je je Engels en leer je goed omgaan met het type Cambridge test die je zult afleggen, zodat je de grootst mogelijke kans hebt om te slagen. Lees meer over onze Cambridge examenvoorbereidingscursussen in het buitenland.