Tussenjaar in het buitenland

Tussenjaar in het buitenland
4.9
1690
(1.690 beoordelingen)
4.9

Net geslaagd of afgestudeerd? Kies voor een tussenjaar in het buitenland en leer jezelf en de wereld beter kennen. Vertrek voor enkele maanden, een half jaar of een jaar naar het buitenland om een nieuwe taal en cultuur te leren kennen, vrijwilligerswerk te doen of op een high school in Amerika te studeren. Een tussenjaar of gap year programma geeft je tijd en ruimte om zonder keuzestress na te denken over jouw toekomstplannen.

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland

Tussenjaar in het buitenland

Gratis brochure

Waarom een tussenjaar?

Een tussenjaar in het buitenland is een ongekende belevenis. Je leert binnen no time een nieuwe taal en cultuur kennen, ontmoet interessante mensen en komt in situaties terecht waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo stap je uit jouw comfort zone, word je zelfstandig en ondernemend en leer je jezelf steeds beter kennen. Ben je net afgestudeerd en heb je zin om de wijde wereld in te trekken tijdens jouw tussenjaar in het buitenland? Heb je er altijd al van gedroomd om:

 • Vlot meertalig te worden?
 • Een nieuw avontuur te beleven?
 • Vrienden van over de hele wereld te maken?
 • Een nieuw land en een nieuwe cultuur te ontdekken?
 • Onafhankelijk te worden?
 • Je CV te boosten met officiële taalcertificaten?
 • Jezelf voor te bereiden op een schitterende toekomst?
 • Het beste jaar van je leven te beleven?

Een tussenjaar is een leerzame ervaring. Je komt in een compleet nieuwe omgeving terecht, wordt een stuk zelfstandiger en hebt de tijd om na te denken over wat je in de toekomst echt wilt doen. Als je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt studeren of als je gewoon zin hebt om je horizon te verbreden, is een tussenjaar de juiste keuze. Tijdens een tussenjaar reizen? Vrijwilligerswerk doen? Of beiden combineren? Bij EF is dat mogelijk met onze uitgebreide tussenjaar programma's.

Wat zijn de mogelijkheden voor een tussenjaar in het buitenland?

 • Volg een tussenjaar studie Engels samen met studenten uit alle hoeken van de hele wereld. Kies uit meer dan 50 bestemmingen wereldwijd en uit diverse cursuslengtes: van 2 tot 52 weken.
 • Studeer jij in het hoger onderwijs (HO)? Dan heb jij ook de mogelijkheid om tijdens een tussenjaar in het buitenland een bachelor of master te volgen op een universiteit of hogeschool. Combineer een taalcursus Engels met academische vakken.
 • Of kies voor één van EF’s examenvoorbereidingsprogramma’s en bereid jezelf voor op officiële taalexamens zoals Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC in het Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees of Japans.
 • Wil jij een heel jaar naar het buitenland? Dan kun je een uitwisselingsprogramma volgen op een middelbare school in het buitenland. 
 • EF biedt ook stage- of vrijwilligerswerk aan. Zo ontwikkel jij tijdens een tussenjaar in het buitenland jouw taalvaardigheden in een professionele omgeving en geef je jouw CV een boost door tijdens je tussenjaar te reizen en werken.
 • En voor jongeren bieden we de mogelijkheid om een leuke vakantie met een leerzame cursus Engels te combineren. Waar wacht je nog op?!

Wat zijn populaire bestemmingen voor een tussenjaar?

EF biedt diverse tussenjaar programma’s aan in 11 verschillende talen, op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire bestemmingen waaruit je kunt kiezen. Leer tijdens jouw tussenjaar Frans in Nice, volg een cursus Spaans in Costa Rica of neem een tussenjaar buitenland in New York – jij beslist en niemand anders!

Een tussenjaar na middelbaar of bachelor?

EF biedt een groot aantal tussenjaar programma’s aan. Welke programma’s bij jou passen is afhankelijk van je leeftijd en de studiefase waarin je zit. Ben jij 17 jaar? En op zoek naar een half jaar naar het buitenland? Of eerder 18 jaar en klaar met je middelbaar? Kies jouw opleidingsniveau en ontdek wat jouw tussenjaar mogelijkheden na middelbaar zijn bij EF!

Waarom een tussenjaar met EF?

EF Taalreizen is opgericht in 1965 en is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste organisatie op het gebied van internationale taalreizen. EF heeft decennialange ervaring met taalcursussen en studieprogramma’s in het buitenland, ook zijn alle EF scholen en campussen volledig geaccrediteerd. Je reist dus met een betrouwbare, ervaren en plezierige organisatie.

Bij EF kun je een studie Engels in het buitenland in allerlei mogelijke cursusvormen volgen, ook zijn deze verschillende cursusvormen met elkaar te combineren ongeacht je leeftijd en doel. Je leert zo niet alleen de Engelse taal en cultuur kennen, je maakt ook vrienden van over de hele wereld!

Ben je geїnteresseerd in de verhalen van studenten die kozen voor een tussenjaar met EF? Op de volgende pagina kun je een aantal verhalen van jouw voorgangers lezen: Gap Year Dagboek.

Ik wil een tussenjaar nemen in het buitenland, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor een tussenjaar in het buitenland. Wil jij meer informatie over onze tussenjaar mogelijkheden? Of wil jij weten wat de kosten van tussenjaar programma zijn? Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 03 202 30 70 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over een tussenjaar van EF.