Tussenjaar in het buitenland

Tussenjaar in het buitenland
4.9
1690
(1.690 beoordelingen)
4.9

Net geslaagd of afgestudeerd? Kies voor een tussenjaar in het buitenland en leer jezelf en de wereld beter kennen. Vertrek voor enkele maanden, een half jaar of een jaar naar het buitenland om een nieuwe taal en cultuur te leren kennen, vrijwilligerswerk te doen of op een high school in Amerika te studeren. Een tussenjaar of gap year programma geeft je tijd en ruimte om zonder keuzestress na te denken over jouw toekomstplannen.

Tussenjaar in het buitenland

Tussenjaar in het buitenland

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50 + jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeFrankrijkDuitslandItalië

Waarom een tussenjaar?

Een tussenjaar in het buitenland is een ongekende belevenis. Je leert binnen no time een nieuwe taal en cultuur kennen, ontmoet interessante mensen en komt in situaties terecht waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo stap je uit jouw comfort zone, word je zelfstandig en ondernemend en leer je jezelf steeds beter kennen. Ben je net afgestudeerd en heb je zin om de wijde wereld in te trekken tijdens jouw tussenjaar in het buitenland? Heb je er altijd al van gedroomd om:

 • Vlot meertalig te worden?
 • Een nieuw avontuur te beleven?
 • Vrienden van over de hele wereld te maken?
 • Een nieuw land en een nieuwe cultuur te ontdekken?
 • Onafhankelijk te worden?
 • Je CV te boosten met officiële taalcertificaten?
 • Jezelf voor te bereiden op een schitterende toekomst?
 • Het beste jaar van je leven te beleven?

Een tussenjaar is een leerzame ervaring. Je komt in een compleet nieuwe omgeving terecht, wordt een stuk zelfstandiger en hebt de tijd om na te denken over wat je in de toekomst echt wilt doen. Als je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt studeren of als je gewoon zin hebt om je horizon te verbreden, is een tussenjaar de juiste keuze. Tijdens een tussenjaar reizen? Vrijwilligerswerk doen? Of beide combineren? Bij EF is dat mogelijk met onze uitgebreide tussenjaar programma's.

Een tussenjaar om jezelf en de wereld beter te leren kennen

Wat kun je doen met een tussenjaar? Nou, wat denk je? Naar het buitenland natuurlijk! Een tussenjaar in het buitenland is namelijk een ongekend avontuur. Wil je gaan reizen, dan leer je binnen mum van tijd een nieuwe taal en cultuur kennen, ontmoet je mensen uit alle hoeken van de wereld en kom je in situaties terecht waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Zo stap je uit je comfort zone, word je zelfstandig, ondernemend en leer je jezelf steeds beter begrijpen tijdens een gap year. Het vraagt om durf en doorzettingsvermogen. Op tussenjaar in het buitenland gaan is de start van jouw levenslange reis als wereldburger.

Waarom een tussenjaar in het buitenland met EF de juiste keuze is

Al meer dan 50 jaar geven wij mensen van alle leeftijden en nationaliteiten de kans om nieuwe talen te leren en nieuwe culturen te ontdekken. Een van de mogelijkheden is deelname aan een tussenjaarprogramma. Voor velen is een gap year een onvergetelijke ervaring die ze zich hun hele leven zullen herinneren.

EF vindt het daarom belangrijk dat je alles uit je tussenjaar haalt. Met onze ervaring en toewijding - en onze handige tussenjaar tips en tricks - zorgen wij ervoor dat jouw tussenjaar perfect op jouw niveau, interesses en leerdoelen is afgestemd. Hieronder vind je een aantal redenen waarom jij moet kiezen voor een EF Tussenjaar in het buitenland:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van internationale educatieve programma's.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen EF lesmethode wordt op elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • Persoonlijke begeleiding en advies: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na je cursus. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na je cursus gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van je opleiding.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en city trips. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.

Of je nu een half jaar naar het buitenland vertrekt of slechts een maand. Een gap year geeft je tijd en ruimte om na te denken over jouw toekomstplannen. Welke studie wil ik volgen? Welke baan of carrière zal ik kiezen? Waar ben ik over 5 jaar? Ontdek met tijdens je tussenjaar en maak je reis van je leven!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een tussenjaar in het buitenland?

 • Volg een tussenjaar taalstudie samen met studenten uit alle hoeken van de hele wereld. Kies uit meer dan 50 bestemmingen wereldwijd en uit diverse cursuslengtes: van 2 tot 52 weken.
 • Studeer jij in het hoger onderwijs (HO)? Dan heb jij ook de mogelijkheid om tijdens een tussenjaar in het buitenland een bachelor of master te volgen op een universiteit of hogeschool. Combineer een taalcursus Engels met academische vakken.
 • Of kies voor één van EF’s examenvoorbereidingsprogramma’s en bereid jezelf voor op officiële taalexamens zoals Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC in het Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees of Japans.
 • Wil jij een heel jaar naar het buitenland? Dan kun je een uitwisselingsprogramma volgen op een middelbare school in het buitenland. 
 • EF biedt ook stage- of vrijwilligerswerk aan. Zo ontwikkel jij tijdens een tussenjaar in het buitenland jouw taalvaardigheden in een professionele omgeving en geef je jouw CV een boost door tijdens je tussenjaar te reizen en werken.
 • Voor jongeren bieden we de mogelijkheid om een leuke vakantie met een leerzame taalcursus te combineren. Waar wacht je nog op?!

Hoelang kan een tussenjaar in het buitenland duren?

Een tussenjaar hoeft niet per se een ‘jaar’ te duren. EF biedt verschillende mogelijkheden om jouw maanden, half jaar of jaar in het buitenland in te vullen zoals jij dat wilt. Zo kiezen veel scholieren en studenten voor een 12-weekse taalcursus of voor een aantal maanden vrijwilligerswerk of stage in het buitenland. Ook zijn er studenten die besluiten om voor een combinatie te gaan van studeren, werken en reizen gedurende de gehele periode van hun gap year. 

Hoe financier ik een tussenjaar in het buitenland?

In de meeste gevallen financier je je tussenjaar in het buitenland uit eigen portemonnee. Talloze Belgische studenten besluiten dan ook om te werken en reizen tijdens een tussenjaar, vooral in Europa, omdat je hier zonder werkvisum aan de slag kunt. Vertrek je naar Amerika, Engeland of Azië, dan heb je een werkvisum nodig.

Zo kun je naast je taalstudie 's avonds een baan in een restaurant of bar vinden die aansluit bij jouw cursusrooster. Degenen die niet legaal mogen werken, kunnen nog steeds een paar uurtjes babysitten of Engelse bijlessen voor kinderen geven. Het beste alternatief voor de financiering van een tussenjaar in het buitenland is toch om thuis een baan te vinden en genoeg te sparen om de kosten te dekken voordat je vertrekt.

Waar kan ik een tussenjaar in het buitenland nemen?

EF biedt diverse tussenjaar programma’s aan in 10 verschillende talen, op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire bestemmingen waaruit je kunt kiezen. Studeer tijdens jouw tussenjaar Frans in Nice, volg een cursus Spaans in Costa Rica of neem een tussenjaar buitenland in New York – jij beslist en niemand anders!

Vanaf welke leeftijd kan ik een tussenjaar in het buitenland nemen?

EF biedt een groot aantal tussenjaar programma’s aan. Welke programma bij jou past is afhankelijk van je leeftijd en de studiefase waarin je zit. Ben jij 17 jaar? En op zoek naar een half jaar naar het buitenland? Of eerder 18 jaar en klaar met je middelbaar? Kies jouw opleidingsniveau en ontdek wat jouw tussenjaar mogelijkheden zijn bij EF!

Hoe bereid ik een tussenjaar in het buitenland voor?

Een goede voorbereiding op je gap year is ontzettend belangrijk. Voor jezelf, maar ook voor het thuisfront, voor familie en vrienden. Gelukkig krijg je bij EF persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens als na jouw tussenjaar buitenland. We helpen je bij het kiezen van een geschikt gap year programma, de accommodatie en allerlei andere praktische zaken zoals visum en zorgverzekering. Je koffer zul je zelf moeten inpakken, maar voor alle overige tussenjaar zaken kun je bij ons terecht!

Waar verblijf ik tijdens een tussenjaar?

 • Gastgezin: Voel je thuis door te kiezen voor een verblijf in onze zorgvuldig geselecteerde EF Homestay, waar je jezelf kunt onderdompelen in de cultuur door te verblijven bij een gastgezin.
 • Studentenresidentie: Als je liever met je studiegenoten woont, overweeg dan een residentie. Ze zijn comfortabel, veilig en gunstig gelegen in de buurt van het stadscentrum.
 • Campus: Blijf op een steenworp afstand van het leslokaal. Ervaar een levendig campusleven terwijl je samenwoont met studenten uit meer dan 100 landen.
 • Appartementen: Vooral jongvolwassenen geven de voorkeur aan meer privacy en zelfstandigheid. Om deze reden bieden wij ook een- of tweepersoonskamers aan in onze geselecteerde appartementen.

Wat zijn de voorwaarden om een tussenjaar in het buitenland te verblijven?

De voorwaarden voor een tussenjaar in het buitenland variëren afhankelijk van de bestemming, de duur en de studie of taalcursus die je kiest. In het algemeen omvatten de voorwaarden een geldig (werk)visum, zorg- en reisverzekering en een goede taalbeheersing.

Ik wil een tussenjaar nemen in het buitenland, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor een tussenjaar in het buitenland. Wil jij meer informatie over onze tussenjaar mogelijkheden? Of wil jij weten wat de kosten van tussenjaar programma zijn? Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 03 202 30 70 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over een tussenjaar van EF. 

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.