GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 Netflix tienerdrama's om een taal mee te leren

10 Netflix tienerdrama's om een taal mee te leren

Volume omhoog, nasynchronisatie uit. Zoals deze Netflix shows bewijzen, kun je veel leren van fictieve middelbare scholen - misschien zelfs een nieuwe taal.

Ze zijn cool, ze zijn kattig, ze doen nooit aardig... En daarom houden we van ze! Tv-programma's over tieners hebben overal ter wereld Netflix overgenomen. Om een taal te leren is er niets beter dan een buitenlands drama over een middelbare school, waar straattaal vanzelfsprekend is en de emoties zo hoog oplopen dat je niet eens ondertiteling nodig hebt (denk zelfs niet aan nasynchronisatie!).

We hebben 10 van onze internationale favorieten op een rijtje gezet. Dus rol je rok op en oefen je pruillip, want de lessen die je op deze scholen leert, komen niet uit boeken.

1. AlRawabi School for Girls (Arabisch)

De gepesten worden de pestkoppen in deze strakke nieuwe serie die zich afspeelt op een chique Jordaanse meisjesschool. Laat je niet misleiden door de knalroze uniformen, er is niets liefs aan deze meiden als het aankomt op afrekenen met hun rivalen. Je zult geen idee hebben met welke bende je medelijden moet hebben.

2. Derry Girls (Engels)

Deze komedieserie speelt zich af tijdens het hoogtepunt van "The Troubles", het gewelddadige conflict in Noord-Ierland in de jaren negentig. Desondanks gaat het leven door voor deze groep van vijf hilarische stuntelende tieners die gewoon willen wat alle tieners willen, liefde en vrijheid, maar ze doen het met een geweldige jaren 90 soundtrack en garderobe.

3. Elite (Spaans)

Drie studenten uit de arbeidersklasse die een beurs krijgen, worstelen om zich aan te passen aan hun chique Spaanse middelbare school. Wanneer een rijke student dood eindigt, wordt meteen de schuld op de buitenstaanders geschoven. Maar naarmate het plot met twee tijdlijnen zich ontvouwt, wordt het duidelijk dat, arm of rijk, niemand zonder geheimen is.

4. Love Alarm (Koreaans)

Deze succesvolle Koreaanse serie volgt een middelbare scholiere die leeft in een wereld die beïnvloed wordt door een populaire app die de mensen om je heen laat weten of je in hen geïnteresseerd bent (denk aan het traceren van contacten, maar dan voor de liefde). Laten we zeggen dat we sommige dingen beter niet kunnen weten.

5. Mortel (Frans)

Sofiane en zijn twee vrienden sluiten een mystiek pact om zijn vermiste broer te vinden en krijgen als onderdeel van de deal superkrachten. Maar als ze eenmaal hebben geproefd van wat het betekent om supermens te zijn, beginnen ze af te wijken van de oorspronkelijke missie en begint de machtslustige Sofiane zelf op een slechterik te lijken.

6. Quicksand (Zweeds)

Weer een eliteschool, weer een moordmysterie (zie je hier een thema?). Wanneer de 18-jarige Maja wordt gearresteerd na een schietpartij op school, zorgt de onthulling van de gebeurtenissen die tot de tragedie hebben geleid, waaronder haar relatie met de onstuimige Sebastian, ervoor dat je je afvraagt of Maja in feite de moordenaar was of het zoveelste slachtoffer.

7. Sex Education (Engels)

In deze lachwekkende komedie ontdekt de tienerzoon van een beroemde sekstherapeut dat hij de reputatie van zijn moeder kan gebruiken om geld te verdienen met het adviseren van medestudenten op zijn middelbare school. Het enige probleem is dat als de therapie eenmaal begint, hij er tot over zijn oren in zit.

8. Good Morning Call (Japans)

Dit Japanse drama is een bewerking van de mangaserie "Good Morning Call" van Yue Takasuka. Een meisje van de middelbare school krijgt eindelijk haar eigen appartement - het enige probleem? Ze moet het delen met de populairste jongen op school en het geheim houden. Het luchtige verhaal volgt de twee hoofdpersonen terwijl ze de ins en outs van het tienerleven doorkruisen.

9. The Stranded (Thais)

Wanneer een tsunami een groep studenten op hun afgelegen eilandschool aan hun lot overlaat, lijkt het alsof het niet erger kan. Maar wanneer niemand hen komt redden en het eiland (waarvan de naam griezelig genoeg "De Poort" betekent) gevaarlijke spelletjes begint te spelen met zijn tienergevangenen, begint het pas echt mis te gaan.

10. We Are The Wave (Duits)

Een groep buitenbeentjes van de middelbare school raakt in de ban van de charismatische nieuwe student Tristan. Samen vormen ze een beweging die hen in staat stelt wraak te nemen op hun voormalige kwelgeesten, maar het duurt niet lang voordat ego's de overhand nemen (nog een thema!) en de kruistocht van The Wave steeds verder uit de hand loopt.

Leer een taal in het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer