Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

3 redenen waarom je moet beginnen met het plannen van je volgende taalreis

3

In de afgelopen maanden is het leven zoals we het kenden volledig veranderd. De meesten van ons zitten thuis te werken, te studeren, uit te rusten of zijn bezig met het oppakken van hobby's waar we door de drukte van de dagelijkse routine niet aan toe kwamen. Deze onzekere tijden kunnen echter ook kansen bieden om te groeien, opnieuw uit te vinden en vooruit te komen. Investeren in je opleiding en het leren van nieuwe dingen is altijd een goede keuze in een onzekere toekomst. Beetje bij beetje gaan we terug naar het normale leven, en bereiden we ons voor op nieuwe uitdagingen die op ons wachten op school, universiteit of in onze carrières. Daarom hebben wij drie goede redenen op een rij gezet waarom je nu al zou moeten beginnen met het plannen van je volgende taalreis.

1. Je zult je onderscheiden van de rest

In onze geglobaliseerde wereld en competitieve arbeidsmarkt zijn er een aantal vaardigheden die van vitaal belang zijn als je je wilt onderscheiden van andere werknemers – één daarvan is het vermogen om vloeiend Engels en andere talen te spreken. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die in het buitenland hebben gestudeerd, want het toont je verlangen om te leren, om verder te gaan en je doelen te bereiken.

Mensen die vloeiend Engels spreken, maar in toenemende mate talen zoals Mandarijn, Duits, Frans of Portugees beheersen, zijn aantrekkelijker op de arbeidsmarkt, vooral voor de functies bij multinationals en banen waarbij men naar het buitenland reist. Het beheersen van één of meerdere vreemde talen kan zeker helpen bij een promotie.

2. Je kunt je vaardigheden (verder) definiëren en zelfstandig worden

Studeren in het buitenland of op taalreis gaan opent de deur voor eindeloze mogelijkheden. Het verbreedt je horizon, stelt je in staat om een nieuwe taal te leren en een nieuwe cultuur te ervaren, waardoor je ook weer meer leert over jezelf. Het versterkt ook je zelfstandigheid en geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van over de hele wereld.
Niet alleen kan studeren in het buitenland je een verfrissende verandering in perspectief geven, het kan ook je academische toekomst veranderen en je op weg helpen naar een internationale carrière.

3. Je hebt iets leuks om naar uit te kijken

Het in eigen hand nemen van zaken en het plannen van je toekomst is essentieel, vooral wanneer de toekomst onzeker is. Vooruit plannen kan een essentieel onderdeel zijn van jouw geluk, en we hebben allemaal iets leuks nodig om naar uit te kijken.

Bepaal welke taal je wilt leren en maak een lijst van de landen waar die taal wordt gesproken. Welke plaats past het best bij jou? Wil je de grote stad of het platteland verkennen? Wat zijn de kosten van levensonderhoud, de kwaliteit van het leven en de activiteiten op jouw droombestemmingen. Zoek ze op een kaart, zoek afbeeldingen, bekijk video’s en visualiseer jezelf op die plaats. En vergeet niet – het is nooit te vroeg om te beginnen met sparen.

Maak van de gelegenheid gebruik om te investeren in jezelf en je taalvaardigheden en begin met het plannen van een taalreis naar het buitenland. In de tussentijd zijn er ook genoeg manieren om Engels, Duits, Spaans, Frans en Japans te leren vanuit huis, om je enthousiast te maken voor je toekomstige avonturen.

Vraag een gratis brochure aan!Ontdek meer

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer