GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Waarom je naar Canada moet om je Engels te verbeteren

Waarom je naar Canada moet om je Engels te verbeteren

Wat de bestemmingen voor Engelse taalreizen betreft, stond Canada lange tijd in de schaduw van andere populaire landen. (inderdaad: dan hebben we het over Australië en Amerika). Maar dat is onterecht: Canada verdient een plek in de toplijst van beste plekken om je Engels te verbeteren. Waarom? Hieronder zes redenen om Engels te leren in Canada.

**
De prachtige natuur**

Canada telt maar liefst 347 miljoen hectare bos: dat is 9% van het wereldwijde totaal! Hierdoor is een groot deel van Canada nog helemaal onbewoond. In die regio’s vind je indrukwekkend oude, onaangetaste bomen en berggebieden bomvol meren, moerassen, planten en dieren.

Ga je in Canada studeren of een taalcursus doen, zorg er dan voor dat je in de weekenden en vakanties zoveel mogelijk van het land ontdekt. Ga skiën, wandelen, vissen, kajakken, mountainbiken, walvissen spotten of paardrijden, om maar wat te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de Rocky Mountains, Northern Lights, de 47 National Parks en de indrukwekkende Niagara Falls gehad.

Cultuur en sport in overvloed

Is het outdoorleven niet echt jouw ding? Dan zal je Canada desondanks nog steeds geweldig vinden. De locals doen er alles aan om hun vrije tijd leuk te besteden en dat blijkt wel uit de ongelooflijke hoeveelheid cultuur- en foodfestivals in het hele land. (en dankzij de Canadese geschiedenis bomvol immigranten zijn die ook nog eens behoorlijk gevarieerd).

In Vancouver is altijd wel een feestelijk evenement aan de gang (variërend van theater en moderne kunst tot arthousefilms en schrijversfestivals), terwijl Québec maar al te graag z’n Franstalige kunst en cultuur laat zien. Ondertussen is ook Toronto, dat uit maar liefst 140 bijzondere buurten bestaat, tjokvol entertainment en culturele mogelijkheden.

En vergeet natuurlijk het Canadese ijshockey niet: een razendsnel spektakel, ook één en al theater eigenlijk, maar dan op het ijs. Bepaal van welke club je fan wordt en je hoeft je echt nooit meer te vervelen.

Enne, hebben we het al over de vriendelijke locals gehad, met hun charmante, relaxte accent? Ja, daarmee kun je je ook uitstekend vermaken in dit land….

Het goede leven

Canada is een veilig, stabiel land, dat in The Global Peace Index op de 6e plek staat van veiligste landen om in te wonen. Grote steden als Vancouver, Toronto en Montreal behoren tot de vijftig populairste studielocaties ter wereld. In dit onderzoek zijn factoren meegenomen als de kosten, het grote aanbod van studiemogelijkheden en hoe blij toekomstige werkgevers zijn met een oud-Canadaganger.

Ook fijn: over het algemeen kun je zeggen dat Canada een hoge levensstandaard heeft, terwijl de kosten voor je levensonderhoud er lager zijn dan op andere populaire studiebestemmingen (zoals in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten).

Geniet van de geweldige seizoenen

De Canadese vier seizoenen zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een kinderprentenboek komen. Heel fijn voor wie in Nederland echt veel te veel aaneengesloten saaie grauwe dagen of verregende zomers gewend is.

In Canada kun je genieten van de warme zomers. Op deze lange dagen kun je heerlijk uitgebreid picknicken, toeristische trekpleisters bezoeken, hiken en zwemmen. In de bontgekleurde herfst ervaar je de fonkelblauwe lucht en vallen er bijzondere paarse, gele en oranje blaadjes van de bomen. En ja, de winters zijn koud, maar je kunt natuurlijk wel heerlijk van de buitenlucht genieten tijdens het schaatsen, skiën, tobogan rijden (een soort sleetje) en sneeuwschoenwandelen. De lente is het seizoen waarin het ahornsap (maple syrup) wordt geoogst: een seizoen bomvol festivals en andere mogelijkheden om het wonder te proeven dat Canadese maple syrup heet.

Je kunt qua cv meerdere kanten op

Droom je ervan om aan een Engelstalige universiteit te studeren? Wie ons University Preparation-programma succesvol afrondt, wordt gegarandeerd toegelaten tot allerlei internationale partneruniversiteiten, waaronder in Canada. Daar is het onderwijs van enorm hoog niveau en internationaal erkend. Bovendien wordt er lesgegeven door docenten van wereldklasse.

Maar als je juist iets heel anders in gedachten had, dan kan dat ook in Canada. Wie er liever niet een hele vervolgopleiding gaat doen, maar graag werkervaring wil opdoen, kan er ook terecht. Met een Nederlands paspoort kom je in principe in aanmerking voor het Canadese Working Holiday-programma.

Minder strenge eisen

Wil je een taalcursus van maximaal een halfjaar doen (die geen deel uitmaakt van een langer programma)? Dan hoef je geen aanvraag in te dienen voor een Canadees studievisum, je bent gewoon welkom. Bovendien: studenten die hun taalprogramma hebben afgerond en graag in Canada willen blijven om te werken, krijgen daar mogelijk ook groen licht voor. De Canadese visum- en immigratieregels zijn doorgaans simpel te begrijpen en bevatten geen overbodig strenge eisen.

Ontdek Canada
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer