ETS TOEIC

Educational Testing Service (ETS) is de organisatie die de TOEIC heeft ontworpen, gebouwd en onderhoudt. ETS is een Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk met een hoofdkantoor in New Jersey, maar heeft wel veel winstgerichte dochterondernemingen in andere landen. Als je de TOEIC-toets maakt, gaat een groot deel van jouw inschrijfgeld naar de ETS en dit is ook de organisatie zelf die jouw examen beoordeelt. Het testcentrum waar je de TOEIC hebt gemaakt ontvangt het resterende deel en is alleen verantwoordelijk voor de beveiliging en administratie van de examens. Het centrum kijkt jouw antwoorden dus niet na.

GESCHIEDENIS

ETS heeft de TOEIC eind jaren 70 ontwikkeld op verzoek van een Japanse zakenman. De eerste TOEIC toets werd in 1979 in Japan aangeboden. Dat land is nog steeds een grote markt voor de TOEIC. Samen met Zuid-Korea levert het in totaal 80% van alle TOEIC-kandidaten per jaar.

ANDERE TOETSEN

De TOEIC is niet het enige door ETS gemaakte examen. ETS is ook de organisatie achter de TOEFL (voor academisch Engels), de SAT (voor Amerikaanse middelbare scholieren), de GRE (voor Amerikaanse studenten) en veel andere Amerikaanse staatsexamens voor basis- en middelbare scholieren. ETS is een grote organisatie die naar schatting wereldwijd meer dan 50 miljoen toetsen per jaar afneemt. Zo'n 1,7 miljoen mensen maken per jaar de TOEIC.