GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 beste plaatsen ter wereld om een taal te leren

10 beste plaatsen ter wereld om een taal te leren

Dus, je denkt erover om een nieuwe taal te leren in het buitenland. Geweldig! Je staat op het punt om aan een reis te beginnen die je een waardevolle levensvaardigheid zal geven die goed staat op je CV (en ja, tweetalig zijn is echt beter op zoveel vlakken), maar het zal ook je horizon verbreden, evenals je vriendenkring. De juiste plek kiezen om te studeren kan echter lastig zijn. Om te beginnen moet je de taal die je wilt leren nauwkeurig omschrijven; daarna moet je bepalen welke stad je de juiste mix van uitdaging en plezier biedt terwijl je die taal leert en oefent.

We hebben de tien beste plaatsen om een taal te leren op een rijtje gezet om je te helpen beslissen.

1. Londen

Misschien wel de meest voor de hand liggende plek om Engels te leren; Londen is ook een van de beste. In de 'big smoke' leer je van de eilandbewoners wier voorouders de taal hebben uitgevonden. Het leven in Londen is hectisch, dus je zult snel moeten leren om bij te blijven. In deze gastronomische stad ben je binnen de kortste keren een kei in het bestellen bij eigenzinnige straatkraampjes in de stad en in het drinken van alle soorten koffie onder de zon. Londen heeft ook een enorme internationale bevolking, dus uit welk land je ook komt, je kunt zowel je Engels met hen oefenen als een gemeenschap vinden die vertrouwd aanvoelt en een stukje thuis biedt.

2. Sydney

Eeuwige zonneschijn, het hele jaar door warm weer en de golvende blauwe zee - slechts drie van de vele redenen waarom Sydney een geweldige stad is om naartoe te verhuizen. Maar wat maakt deze plek zo geweldig om een taal te leren? Nou, de mensen behoren tot de vriendelijkste ter wereld. Als je eenmaal gewend bent aan hun losse lippen, raak je met iedereen aan de praat, van de barista in het café waar je je ochtenddosis cafeïne haalt, tot je prachtig gebruinde surfleraar. Zonder het zelfs maar te proberen, zul je je pas ontdekte woordenschat gebruiken, het plaatselijke jargon oppikken (hier zijn onze top 10 uitdrukkingen) en je Engelse vaardigheden verbeteren. En je zult naar huis terugkeren met een geweldig Aussie-accent.

3. Parijs

Wees eerlijk: Frans leren is precies het excuus dat je zoekt om te verhuizen naar Parijs, de prachtige hoofdstad van Frankrijk. Er is geen betere plek om de moderne Franse cultuur volledig te omarmen (en je vol te proppen met macarons) terwijl je de taal van de liefde oefent die overal om je heen klinkt. Terwijl je langs de Seine slentert, met een stokbroodje in je hand, of je tegoed doet aan moules-frites, absorbeer je alles - als een spons. Een menselijke spons die van de Franse taal houdt. Je komt ook weg met tip-top grammatica, het perfecte Parijse accent en wat lokaal jargon (onze gids hier); de lokale bevolking schaamt zich er niet voor om je te corrigeren als je het waagt om hun geliefde taal verkeerd te spreken of iets doms te zeggen.

4. San Francisco

De gemoedelijke creatieve hoofdstad van de VS barst van de innovatieve ideeën. Van de relaxte kunstenaars die de bruisende Boheemse scene bevolken tot de duizenden visionaire ondernemers die hun nieuwste start-ups bouwen in het volle zicht van de Golden Gate Bridge, San Francisco is uitgegroeid tot één van de beste plekken in de VS om jong te zijn. Inspiratie en frisse ideeën liggen op elke hoek van de straat en tussen de steile heuvels en spectaculaire skyline is er altijd wel iets om je bezig te houden als je niet in de klas zit. Omringd door interessante mensen met interessante ideeën zullen je creatieve sappen gaan stromen en spreek je al snel Engels als een pro.

5. Vancouver

In Vancouver leer je niet alleen een taal. Een van de mooiste steden van Canada dankt zijn reputatie aan de geweldige locatie; gelegen aan de adembenemende kustlijn van British Columbia en tegelijkertijd genesteld aan de voet van prachtige bergen. Hier kun je leren skiën, de kunst van het downhill mountainbiken onder de knie krijgen of zelfs vissen toevoegen aan de lijst van vaardigheden (of hobby's) op je CV, naast natuurlijk 'vloeiend en zeer beleefd Engels' kunnen spreken! De Canadezen zijn zo vriendelijk en beleefd dat ze met plezier urenlang met je zullen kletsen en verhalen zullen uitwisselen over hockeywedstrijden en besneeuwde winters tot je Engels perfect is.

6. Playa Tamarindo

Hallo, Costa Rica. Er is geen reden waarom het 'op vakantie'-gevoel niet het hele jaar zou duren en zelfs niet als je er bent om te leren. De avontuurlijke hoofdstad van Midden-Amerika heeft zijn eigen motto - 'Pura Vida', wat 'puur leven' betekent. Zowel tijd doorbrengen met de lokale bevolking als het omarmen van hun concept van Pura Vida zijn de sleutels tot het versnellen van je Spaans leren in Playa Tamarindo. Tussen de lessen door kun je surfen en ziplinen over de weelderige groene boomtoppen in de prachtige nationale parken van het land.

7. Kaapstad

Kaapstad biedt de perfecte gelegenheid om Engels te leren en tegelijkertijd een aantal van 's werelds meest iconische wilde dieren te zien; nergens anders zijn de Big Five van Afrika zo dicht bij je school (en nee, dierentuinen tellen niet mee). Vanuit de stad kun je gemakkelijk een weekend op safari gaan in één van de nationale parken van Zuid-Afrika, op zoek naar leeuwen, luipaarden en buffels. Kaapstad is ook super kosmopolitisch en modern; met zoveel te doen bestaat 'verveling' hier gewoon niet. Als je eenmaal de bruisende waterkant hebt verkend, wandel dan naar de top van de Tafelberg voor een geweldig uitzicht over de baai, bezoek Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen zat, of klim zelfs aan boord van een boot om grote witte haaien te spotten.

8. Tokio

Tokio is echt zoals nergens anders ter wereld: futuristische wolkenkrabbers en robotcafés staan naast bloeiende kersenbloesems en sierlijke, eeuwenoude heiligdommen. Je moet hier echt snel Japans leren. Zelfs als er genoeg wegwijzers in je moedertaal zouden zijn, is het leven zo heerlijk gek dat je geen andere keuze hebt dan er halsoverkop in te duiken, de metro van de stad aan te pakken en zoveel mogelijk te ervaren. Je loopt wel het risico dat je je realiseert dat je de naam van je favoriete sushi al jaren verkeerd uitspreekt. Als je durft, kun je je moedertaal nog oefenen in een van de vele karaokebars die de stad rijk is.

9. Bristol

Als het kleine broertje van Londen kun je in een rustiger tempo genieten van alles wat Brits is wanneer je Engels leert in Bristol. Deze havenstad in de West Country heeft een winnende combinatie van een bruisende kunst- en livemuziekscene naast mooie historische architectuur, onafhankelijke winkels en schilderachtige theehuizen die overladen zijn met cream scones. Bristolianen zijn over het algemeen spraakzamer dan Londenaren, dus je conversatievaardigheden zullen vaker op de proef worden gesteld, maar als je de drukte van de hoofdstad wilt meemaken, is het maar twee uur met de trein.

10. Boston

Ga naar één van de grootste Engelssprekende landen ter wereld en leer de taal zelf in een stad die is gesticht door Engelse kolonisten. Met toonaangevende scholen als Harvard en MIT voor de deur is Boston goed uitgerust om studenten met open armen te ontvangen. Deze charmante havenstad heeft een vriendelijke, kleinstedelijke sfeer en tussen de grootse baksteenarchitectuur en mooie parken ligt een hippe, café-wonende, vintage-liefhebbende jeugdscene. Dit is ook de plek om te genieten van een geschiedenisles; maak in één dag een reis door het verhaal van de Amerikaanse Revolutie door het rode bakstenen vrijheidspad door het stadscentrum te volgen (en mis onze andere tips niet over hoe je kunt leven als een plaatselijke bewoner).

Leer een taal met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer