Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

WK voetbal: 6 dingen die je moet weten over Engeland

WK voetbal: 6 dingen die je moet weten over Engeland

We moeten toegeven dat het voetbalteam van Engeland jarenlang onderpresteerde, maar dat weerhoudt de voetbalgekke bevolking er niet van om zich tijdens een match als één man achter het elftal te zetten. In deze blog post lees je alles wat je moet weten over The Three Lions:

1. De ‘Star Players’

Kyle Walker – positie: verdediger – club: Manchester City

Harry Kane – positie: aanvaller – club: Tottenham Hotspur

Gary Cahill – positie: verdediger – club: Chelsea

Eric Dier – positie: middenvelder – club: Tottenham Hotspur

Dele Alli – positie: middenvelder – club: Tottenham Hotspur

2. Gareth wie?

De voormalige Engeland speler Gareth Southgate heeft misschien niet de bekendste voetbalnaam, maar hij heeft het Engelse team in de kwalificaties van dit WK wel mooi tot boven aan de ranglijst geleid. De 48-jarige heeft zijn volledige carrière als speler en coach altijd in de Engelse voetbalwereld doorgebracht. Hij speelde bijvoorbeeld voor het team Aston Villa (in diens glorietijd). Daarna trainde hij verschillende Engelse clubs voordat hij het Engelse Onder-21-team ging coachen. Na de zoveelste teleurstellende match in 2016 vertrok bondscoach Roy Hodgson en sindsdien probeert Gareth de internationals tot een dit keer hopelijk winnend team te kneden.

3. De stijl van The Three Lions

Eigenlijk hebben ‘The Three Lions’ geen specifieke speelstijl. De coach heeft in de weinig uitdagende kwalificatiefase al met verschillende opstellingen, formaties en tactieken geëxperimenteerd, maar hij heeft verontrustend genoeg nog niet besloten wat de beste keuze is. Gelukkig is er ook goed nieuws: het elftal heeft meer dan genoeg potentieel, aangezien er een paar van de jongste spelers, van alle 32 in Rusland aanwezig landen, deel van uitmaken.

4. De Engelse termen

Hieronder de nodige woordenschat om mee te kunnen praten:

Goal – doelpunt

Offside – buitenspel

Midfield – middenveld

Striker – aanvaller

Defender – verdediger

Captain – aanvoerder

Referee – scheidsrechter

Penalty shoot-out – strafschoppenserie

Extra time – verlenging

Free kick – vrije trap

Corner kick – hoekschop

5. Zangtalenten: St. George en een fanfare

Meegereisde fans uit Engeland klinken deze zomer als nachtegaaltjes. Nadat ze het stadion versierd hebben met de vlag van Saint George, de patroonheilige van Engeland, zingt het legioen een adembenemende versie van het nationale volkslied. Daarna zingt het uit volle borst England (‘In-ger-land’) en Rule Brittannia terwijl op de achtergrond een fanfare klinkt.

6. De ‘place to be’ om een wedstrijd te volgen

Elke bar, ook ‘pub’ genoemd, in Engeland zal wederom gevuld zijn met de hoop die de Engelsen al hebben sinds ze voor het laatst op een internationale match een prijs in de wacht sleepten (1966). Van zodra de eerste zonnestralen door de wolken piepen, halen we absoluut de barbecue (en zonnebrandcrème) boven, terwijl we The Three Lions het veld op zien marcheren.

Lees hier meer over het Duits, Italiaanse, Spaanse of Franse voetbalteam!

Zin om in het Engels te supporteren?Leer Engels met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen