DE TOEFL LEESTOETS

De TOEFL leessectie is het eerste deel van de TOEFL iBT toets.

EXAMENSTRUCTUUR

Dit deel bestaat uit drie of vier teksten van ongeveer zevenhonderd woorden per stuk, met twaalf tot vijftien vragen per tekst. Dit brengt het totale aantal vragen in de leessectie op 36 tot 56. Afhankelijk van het aantal teksten en vragen hebben studenten zestig tot tachtig minuten om de TOEFL leessectie te maken.

De TOEFL leessectie kan enkele extra vragen bevatten die niet worden meegerekend in jouw score. Deze vragen worden gebruikt door de examenmakers om de toets te stroomlijnen. Mocht je merken dat jouw leesonderdeel langer duurt dan verwacht, dan weet je dus waarom. Je weet echter niet welke vragen niet meegerekend worden, dus het is belangrijk dat je op elke vraag in het leesonderdeel goed je best doet.

Test gratis je Engels taalniveau

SOORTEN VRAGEN

In het TOEFL leesonderdeel worden meestal academische Engelse teksten gebruikt van universitair niveau. Dit kunnen bijvoorbeeld delen van een lesboek zijn en zijn vaak een historisch of biografisch verhaal, een argumentatietekst of een uiteenzetting van een bepaald onderwerp. Je hebt geen voorkennis van deze onderwerpen nodig om de vragen te beantwoorden, maar een goede basis van academisch Engels is wel van belang.

STRATEGIE

Hoeveel tijd je precies hebt voor het TOEFL leesonderdeel, staat vermeld in de uitlegsectie van dit toetsdeel en je ziet de tijd ook verstrijken. Omdat dit onderdeel tijdsgebonden is, is het belangrijk dat je de vaart erin houdt zodat je voldoende tijd hebt om alle teksten te lezen en alle vragen te beantwoorden. Niet-ingevulde opgaven worden behandeld als onjuiste antwoorden.

RESULTATEN

In het TOEFL leesonderdeel kunnen studenten desgewenst teruggaan naar een eerdere vraag en dus ook een opgave overslaan om later nog eens goed naar te kijken als daar voldoende tijd voor is. De score van de TOEFL leessectie valt tussen de 0 en 30. Alles van 22 en daarboven wordt als een hoge score gezien.

Het volgende onderdeel van de TOEFL iBT is de luistertoets.