TOEFL Essentials

De TOEFL Essentials is een adaptieve 1,5 uur durende Engelse test die de lees-, luister, spreek en schrijfvaardigheden toetst in zowel een algemene als academische context. Deze versie van de TOEFL is een goedkoper en toegankelijker alternatief voor de TOEFL iBT. Als je deze TOEFL toets afneemt voor toelating tot een universiteit, is het belangrijk te controleren of deze specifieke taaltoets ook door de universiteit wordt geaccepteerd, aangezien niet alle onderwijsinstellingen de Essentials versie goedkeuren.

Geschiedenis

De TOEFL Essentials werd gelanceerd in 2021 en is een universeel TOEFL examen: korter, goedkoper en volledig online aangeboden. Omdat de Essentials toets adaptief is, is het mogelijk om kandidaten op verschillende Engelse taalniveau’s te beoordelen, van beginner tot gevorderd.

Resultaten

Op de TOEFL Essentials toets kunnen scores tussen de 1 en 12 behaald worden, waarbij alle vier de vaardigheden even zwaar worden getoetst. Universiteiten accepteren elk verschillende TOEFL scores en enkelen van hen accepteren de TOEFL Essentials niet. Sommige universiteiten kijken daarnaast naar specifieke scores per onderdeel, zoals schrijven of spreken. Het is daarom altijd aan te raden om de toelatingseisen van tevoren te controleren. Alle TOEFL scores zijn geldig tot twee jaar na de toetsdatum. Het TOEFL Essentials scorerapport laat zowel de resultaten van de laatste sessie als de beste score van alle sessies over de laatste twee jaar zien.