DE TOEFL LUISTERONDERDEEL

Het TOEFL luisteronderdeel is het tweede deel van het TOEFL iBT examen en is ongeveer even lang als het TOEFL leesonderdeel.

EXAMENSTRUCTUUR

De TOEFL luistersectie bestaat uit zes opnames waar elk vragen bij horen. De fragmenten bestaan uit vier lezingen van drie tot zes minuten per stuk met zes bijbehorende vragen, plus twee studenten- of lerarengesprekken van twee tot drie minuten per stuk met vijf bijbehorende vragen. Het TOEFL-luisteronderdeel duurt 60 tot 90 minuten.

Test gratis je Engels taalniveau

Studenten krijgen elke opname slechts een keer te horen en kunnen niet teruggaan naar eerder ingevulde vragen. Tijdens het luisteren kun je wel aantekeningen maken en deze notities mogen ook tijdens het beantwoorden van de vragen nog bekeken worden. Om valsspelen te voorkomen, worden de aantekeningen na afloop van de toets ingenomen.

SOORTEN VRAGEN

De vragen in de TOEFL luistersectie evalueren luisterbegrip, maar ook informatie-synthese en het trekken van conclusies uit wat een student gehoord heeft. In veel vragen wordt naar de houding, geloofsovertuiging of motivatie van de spreker gevraagd.

De fragmenten uit het TOEFL luisterdeel gaan voornamelijk over academische situaties waarin de sprekers met een Amerikaans accent praten. Wel is er altijd minstens één opname met een ander accent, van een Brit, Australiër of Nieuw-Zeelander.

De TOEFL luistersectie kan enkele extra vragen bevatten die niet worden meegerekend in jouw score. Deze vragen worden gebruikt door de examenmakers om de toets te stroomlijnen. Mocht je merken dat jouw luisteronderdeel langer duurt dan verwacht, dan weet je dus waarom. Je weet echter niet welke vragen niet meegerekend worden, dus het is belangrijk dat je op elke vraag in het luisteronderdeel goed je best doet.

RESULTATEN

Het TOEFL luisteronderdeel wordt beoordeeld met een score van 0 tot 30. Net zoals bij de leessectie is alles van 22 en hoger een goede score.

Na afloop van de TOEFL luistersectie krijg je tien minuten pauze. Gefeliciteerd, je bent nu halverwege het TOEFL examen! Het volgende onderdeel van de TOEFL iBT is het spreekonderdeel.