DE TOEFL PBT

De TOEFL Paper-Based Test is een oudere versie van het TOEFL examen en wordt alleen in bepaalde landen nog aangeboden. Het is verreweg de minst gebruikte TOEFL toets. De TOEFL PBT varieert volledig van de online TOEFL test (de TOEFL iBT). Een van de belangrijkste verschillen is dat deze toets korter is, geen spreekonderdeel bevat en op een andere schaal beoordeeld wordt.

Test gratis je Engels taalniveau

EXAMENSTRUCTUUR

De TOEFL PBT duurt 2.5 uur en bestaat uit vier onderdelen. De luistersectie is het eerste onderdeel, dat dertig tot veertig minuten duurt en in totaal vijftig vragen bevat. De eerste helft van de luistersectie bestaat uit korte fragmenten en bijbehorende vragen. De tweede helft bestaat uit langere opnames.

Het tweede deel van de TOEFL PBT is niet te vergelijken met welke andere gestandaardiseerde Engelse toets dan ook. Dit is namelijk het Structure and Written Expression-onderdeel, waarin de studenten gatenteksten moeten invullen en fouten in geschreven teksten moeten vinden. Dit onderdeel duurt 25 minuten.

Het derde onderdeel toetst leesvaardigheid en duurt 55 minuten. Het bestaat uit verschillende leesteksten van verschillende lengtes en bijbehorende vragen erover.

Het laatste onderdeel van de TOEFL PBT is het schrijfonderdeel. Dit duurt een half uur en hierin moet één essay worden geschreven.

RESULTATEN

Uit de TOEFL PBT rolt een score op een schaal van 310 tot 677, dat alleen de eerste drie onderdelen van de toets bevat. Het schrijfonderdeel zit hier niet bij inbegrepen en wordt los beoordeeld met een cijfer van 0 tot 6. TOEFL PBT scores blijven twee jaar geldig en kunnen ook worden gebruikt op elke universiteit die TOEFL iBT scores verlangt. De meeste Amerikaanse universiteiten vereisen een minimale TOEFL iBT score. Het behulp van een conversietabel van de ETS kunnen PBT scores makkelijk worden omgezet in iBT scores.